LANCOM Systems en macmon secure werken samen bij Network Access Control (NAC)

Lancom_Systems_300200

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems en macmon secure GmbH uit Berlijn sluiten een technologisch partnerschap. macmon biedt uitgebreide oplossingen voor network access control (NAC) waarmee netwerken effectief worden beschermd tegen ongeautoriseerde toegang. De samenwerking tussen de twee Duitse fabrikanten zorgt voor een optimale interactie tussen de NAC-oplossing en de netwerkinfrastructuurcomponenten van LANCOM.
 
Met uitgebreide interoperabiliteitstests hebben de twee fabrikanten hun aanbod op elkaar afgestemd. Klanten zijn nu verzekerd van een naadloze interactie van de macmon-oplossing met de switches en WLAN access points van LANCOM. Hiermee werd de basis gelegd voor een efficiënte, op identiteit gebaseerde beveiligingsarchitectuur "Made in Germany" in zowel bedrade als draadloze netwerken.
 
De macmon NAC-oplossing detecteert, bewaakt en beschermt netwerktoegang in bedrijven en organisaties tegen ongeautoriseerde toegang. Hij biedt te allen tijde volledige transparantie van de gehele netwerkomgeving. Belangrijke regelaanpassingen worden automatisch doorgevoerd, beheerders worden ontlast en het risico op potentiële aanvallen wordt aanzienlijk beperkt.
 
Met deze samenwerking bieden LANCOM en macmom secure een eenvoudig te implementeren, schaalbare oplossing voor netwerken van elke grootte en mate van complexiteit. De nadruk ligt met name op sectoren waarvoor beveiliging essentieel is. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg, administratieve netwerken, onderzoeksinstellingen en universiteiten, en de maakindustrie.
 
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.