LANCOM OW-602 maakt snelle Wi-Fi 6 mogelijk in veeleisende omgevingen

Lancom_Systems_300200

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en security-specialist, breidt zijn WLAN-portfolio uit met een nieuw Wi-Fi 6 outdoor access point. De LANCOM OW-602 leent zich uitstekend voor een stabiel en professioneel gigabit WLAN in buitenruimtes met veel gelijktijdige gebruikers. Ook parkeergarages, koelhuizen, productiehallen of magazijnen kunnen met deze robuuste outdoor modellen worden uitgerust dankzij de IP67-bescherming. De LANCOM OW-602 kan automatisch worden gemanaged via de LANCOM Management Cloud of via een intuïtieve webinterface. Het access point kan ook via een WLAN controller worden bediend.

 
Met geaggregeerde datasnelheden tot 1.775 Mbps is de LANCOM OW-602 ideaal voor omgevingen met kleine tot middelgrote gebruikersvolumes. Meegeleverde omni-directionele antennes zorgen voor een groot bereik. Optionele sectorantennes maken gerichte dekking van specifieke gebieden mogelijk. Ondersteuning voor punt-tot-punt- of punt-tot-meerpunt-verbindingen is gepland vanaf februari 2022. Behalve het access point worden ook de onderdelen voor wand- of mastmontage meegeleverd.
 

Bescherming voor extreme omstandigheden

De LANCOM OW-602 kan worden gebruikt onder extreme omstandigheden dankzij de stof- en waterafstotende IP67-bescherming. Hij is bestand tegen temperaturen tussen de -30 tot +65 graden Celsius. De stroomvoorziening op basis van PoE 802.3at verloopt via een PoE-switch of een optionele PoE-injector.
 

Geïntegreerde Bluetooth Low Energy-technologie

De in de LANCOM OW-602 geïntegreerde Bluetooth Low Energy-radiomodule maakt moderne BLE beacon-applicaties mogelijk. Voorbeelden hiervan zijn de tracking van assets of het tellen van bezoekers.
 

WPA3 en beveiliging vrij van achterdeurtjes

Een uitgebreide reeks beveiligingsfuncties zoals WPA3-Personal, IEEE 802.11i (WPA2-Personal), IEEE 802.1X (WPA3-Enterprise, WPA2-Enterprise), evenals de eenvoudige, gebruiksvriendelijke verbinding van nieuwe clients via QR-code zorgen voor een maximale wifi-beveiliging.
 
Als drager van het label "IT Security made in Germany" heeft LANCOM zich er bovendien toe verplicht zijn producten vrij te houden van verborgen achterdeuren (backdoors). Dit betekent dat switches, access points, routers en firewalls van LANCOM, evenals de LANCOM Management Cloud te allen tijde in gevoelige omgevingen gebruikt kunnen worden met inachtneming van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
 

Flexibel beheer en cloud-ready

De LANCOM OW-602 kan standalone worden gebruikt of vanuit de cloud worden gemanaged. Bij standalone gebruik biedt een intuïtieve webinterface (WEBconfig) een duidelijk overzicht. Moderne dashboards tonen de actuele WLAN-status en vereenvoudigen de configuratie van afzonderlijke netwerken (SSID's) en netwerksleutels. Bij gebruik via de LANCOM Management Cloud (LMC) verloopt de configuratie volledig automatisch en zonder handmatige tussenkomst (Zero Touch Deployment) met behulp van Software Defined Networking (SDN). Bediening via WLAN-controller of een virtuele controller in een LANCOM vRouter is ook mogelijk.
 

Toekomstbestendig dankzij updategarantie

Voor een maximale investeringsbescherming biedt LANCOM gratis beveiligings- en functie-updates tot twee jaar na het einde van de verkoop van het product (EOS). Als de garantieperiode van het apparaat langer is, zijn updates van functies zelfs gegarandeerd tot vijf jaar na de EOS. De levering van kritieke security fixes en ondersteuning gaat in veel gevallen veel verder dan dit.
 
De LANCOM OW-602 is per direct verkrijgbaar voor 749 euro netto met drie jaar garantie (optioneel vijf jaar). De LANCOM PoE++ Injector, die nodig is voor gebruik zonder PoE-switch, is verkrijgbaar voor een nettoprijs van 109 euro. Weerbestendige ethernetkabels voor de integratie van de LANCOM OW-602 in het netwerk zijn verkrijgbaar vanaf 49 euro netto.
 
Productafbeeldingen van de LANCOM OW-602 zijn beschikbaar via: https://www.lancom-systems.com/newsroom/images-infographics/
 
Lees ook
Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Als onderdeel van de Wireshark University WiFi training levert SCOS Training te Hoofddorp de next-generation AI-driven Wi-Fi Automation van Wyebot Inc., twv. € 3700. Het product Wireless Intelligence Platform WIP™ levert prestatie- en betrouwbaarheidsoptimalisatie van Wi-Fi-netwerken aan IT-organisaties over de hele wereld.

SCOS Training trainingen in Amsterdam/Hoofddorp

SCOS Training trainingen in Amsterdam/Hoofddorp

Als Wireshark University Certified Training Partner, sponsor van de Wireshark Foundation en de SharkFest Europe, organiseert SCOS Training de onderstaande trainingen in Amsterdam/Hoofddorp.

Wyebot | AI-Driven WiFi Automation

Wyebot | AI-Driven WiFi Automation

SCOS Automation, te Hoofddorp, levert de next-generation AI-driven Wi-Fi Automation van het Amerikaanse bedrijf Wyebot Inc. Het product Wireless Intelligence Platform WIP™ levert prestatie- en betrouwbaarheidsoptimalisatie van Wi-Fi-netwerken aan IT-organisaties over de hele wereld.