LANCOM LN-830U: wifi 5 access point voor IoT

LANCOM_LN-830U

De Duitse fabrikant van netwerkinfrastructuur LANCOM Systems breidt zijn WLAN-portfolio uit met een nieuwe wifi 5 WLAN access point specifiek voor IoT-omgevingen, de LANCOM LN-830U. Via een USB-poort kunnen gebruikers in de toekomst een IoT-radiomodule aansluiten en zo eenvoudig verschillende IoT-apparaten in WLAN-infrastructuren integreren.

In tegenstelling tot apparaten met vaste IoT-modules biedt de LANCOM LN-830U een hoge mate aan flexibiliteit. Gebruikers zijn verzekerd dat zij de access point zowel met huidige als met toekomstige IoT-radiotechnologieën kunnen gebruiken.

In een IoT-omgeving worden gegevens en informatie uitgewisseld tussen fysieke en virtuele objecten. Typische voorbeelden hiervan zijn sensoren, slimme huishoudapparaten, digitale bewegwijzering of elektronische prijskaartjes in de detailhandel.

IoT-apparaten worden meestal via radio met een netwerk verbonden. Hierbij wordt een breed scala aan radiotechnologieën toegepast, zoals gemodificeerde ZigBee-varianten (Retail IoT), Bluetooth Low Energy (BLE) of diverse derivaten van standaarden voor mobiele telefonie. Er is geen uniforme ‘IoT-radio-standaard’ en in korte cycli duiken er nieuwe IoT-radiotechnologieën op.

Dit zorgt voor tal van uitdagingen voor netwerkverbindingen. Met de nieuwe IoT-ready WLAN Access Point LN-830U helpt LANCOM organisaties deze uitdagingen te overwinnen. In plaats van een permanent geïntegreerde IoT-radiomodule verbindt de access point IoT-apparaten eenvoudigweg via een USB-poort met het WLAN. Deze modulaire aanpak stelt bedrijven in staat om de juiste IoT-radiomodule te gebruiken zonder de onderliggende infrastructuur te vervangen.

Krachtige hardware met sterke bescherming

De LANCOM LN-830U werkt met vier interne MIMO-antennes en is ontwikkeld voor discreet gebruik in allerlei branches. Via de twee WLAN-modules - 1 x wifi 4 (IEEE 802.11n) en 1 x wifi 5 (IEEE 802.11ac) - bereikt hij datasnelheden tot 867 Mbps. Gebruikers kunnen de access point ook tot een krachtige WLAN-hotspot uitbouwen.

De LANCOM LN-830U wordt via PoE (IEEE 802.3af) of via een stroomadapter van energie voorzien. LANCOM heeft de USB-poort van stroom voorzien en in de interne kabelgoot verborgen om de radiomodules tegen diefstal te beschermen.

Uitgebreide security-functies zoals WPA3-Personal, IEEE 802.1X (WPA3-Enterprise, WPA2-Enterprise) en IEEE 802.11i met WPA2- en AES-encryptie zorgen voor maximale WLAN-beveiliging. Bovendien ondersteunt de access point virtualisatiefuncties zoals Multi-SSID en VLAN.

Efficiënte inbedrijfstelling dankzij SDN & Cloud

Net als alle huidige access points van LANCOM biedt de LN-830U maximale flexibiliteit. Hij kan onafhankelijk ingezet of beheerd worden via een WLAN-controller of de LANCOM Management Cloud (LMC). LMC is 's werelds eerste hyper-geïntegreerde netwerkbeheeroplossing op de markt. Zij maakt de sterk geautomatiseerde aanleg van zelfs de meest complexe netwerkinfrastructuren mogelijk via software-defined networking (SD-WAN, SD-LAN, SD-WLAN, SD-Security).

De LN-830U is ontworpen voor langdurig gebruik. LANCOM maakt meerdere keren per jaar updates voor het besturingssysteem beschikbaar. Deze houden het WLAN jarenlang technisch up-to-date.