LANCOM breidt firewall-portfolio uit met nieuw topmodel UF-760

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en security-specialist, vult zijn assortiment rack-mount firewalls aan met een nieuw topmodel: de LANCOM R&S UF-760. Dit is een krachtige alles-in-één-oplossing die het netwerk betrouwbaar en failsafe maken. Dit maakt de firewall ideaal voor locaties waar grote hoeveelheden data worden verwerkt, zoals grotere kantooromgevingen of openbare instellingen zoals scholen. De UF-760 zorgt voor een effectieve netwerkbeveiliging dankzij de combinatie van geavanceerde cybersecurity-technologieën, zoals Unified Threat Management (UTM), met sandboxing en machine learning. De UF-760 is vanaf eind april verkrijgbaar bij LANCOM-resellers.

lancom-2022-04-04
 
Met de UF-760 zet LANCOM de evolutie van zijn geavanceerde UTM-firewalls voort. Dankzij een volledig nieuw hardwareontwerp en uitgebreide softwarefuncties worden de prestaties aanzienlijk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, de UF-910. Zo is de UTM-doorvoer verdubbeld en de VPN-doorvoer bijna verviervoudigd. Redundante SSD harde schijven en voedingen, een nieuw uitbreidingsslot en twee 10 Gbit/s SFP+-interfaces zorgen voor maximale betrouwbaarheid en maken het netwerk failsafe. De LANCOM R&S UF-760 is gericht op middelgrote tot grote kantoor- en schoolomgevingen, afhankelijk van het datavolume.
 
LCOS FX 10.7
Het nieuwe besturingssysteem LCOS FX 10.7 verbetert de werking van alle LANCOM R&S Unified Firewalls aanzienlijk. Het certificaatbeheer is volledig opnieuw ontworpen en biedt nu een aantal functies waarmee duur administratief werk niet meer nodig is en de verwerking van certificaten nog eenvoudiger wordt. Bovendien maakt de highlight-functie Netmap het mogelijk om eenvoudig en probleemloos netwerken te koppelen met identieke IP-ranges en dit met slechts enkele muisklikken. Bovendien gebruikt LCOS FX 10.7 nu consequent TLS 1.3 voor betere prestaties en beveiliging.
 
SSL-inspectie, Deep Packet Inspection en Machine Learning
De LANCOM R&S UF-760 biedt dankzij de krachtige SSL-inspectie een oplossing voor de toenemende versleuteling van dataverkeer. De R&S® PACE2 Deep Packet Inspection-engine biedt bescherming tegen zeer complexe APT-cyberaanvallen. Dit zorgt ervoor dat netwerkverkeer, -protocollen en -toepassingen nauwkeurig worden geclassificeerd en dat bescherming wordt geboden tegen het lekken en verloren gaan van data (Data Loss Prevention, DLP), zelfs op laag 7. Om malware en virussen, waaronder zero-day exploits, te voorkomen, worden verdachte bestanden in een afgeschermde sandbox geanalyseerd met behulp van machine learning. De clouddienst die hiervoor wordt gebruikt, wordt gehost in Duitsland.
 
Grafische gebruikersinterface & cloudbeheer
Een intuïtieve grafische gebruikersinterface zorgt ervoor dat alle beveiligde gebieden in het bedrijf inzichtelijk worden gemaakt. Daarnaast maakt deze interface het makkelijker om bedrijfsbrede beveiligings- en compliance-eisen door te voeren. Maximale failsafety wordt geboden dankzij een High Availability (HA)-netwerk met redundante hardware. Bovendien kan de LANCOM R&S UF-760 via een eenvoudig koppelproces worden verbonden met de LANCOM Management Cloud (LMC). Dit maakt het mogelijk om de status van het apparaat te monitoren en waarschuwingen te sturen als er iets aan de hand is. Maar ook configuratie op afstand via de cloud is mogelijk met behulp van de LMC.
 
De LANCOM R&S UF-760 is vanaf eind april verkrijgbaar voor een adviesprijs van €6.999, exclusief BTW. Voor de werking van de firewall en voor software-updates is ten minste een "Basic License" vereist. Met de "Full License" worden alle UTM-functies automatisch geactiveerd. De licenties zijn verkrijgbaar met een looptijd van één, drie of vijf jaar.
 
De LANCOM R&S UF-760 heeft een garantie van drie jaar, die optioneel kan worden uitgebreid tot vijf jaar. Ondersteuning wordt geboden door het LANCOM Support Center. Een gedetailleerd modeloverzicht en verdere informatie over het LANCOM R&S Unified Firewall-aanbod en de diverse uitbreidings- en service-opties zijn hier beschikbaar:
Meer over
Lees ook
WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging  van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de: T25/T25-W, T45/T45-##PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie zijn specifiek ontworpen om de prestaties te leveren die remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen nodig hebben. Met het Unified Security Platform als basis bieden ze een uitgebreid1

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet introduceert de FortiSP5. Deze chip brengt de beveiliging aan de rand van gedistribueerde netwerken naar een hoger plan. De FortiSP5 is het resultaat van 20 jaar lange investeringen van Fortinet in ASIC-technologie en biedt aanzienlijke voordelen qua veiligheid en rekenkracht ten opzichte van traditionele CPU’s en ASIC’s voor netwerken.

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert een nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. Deze zetten nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Daarmee kunnen ze tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken.