Laatste beveiligingsupdate voor Windows XP

Microsoft stopt morgen met de technische ondersteuning van het besturingssysteem Windows XP. Het bedrijf heeft aangekondigd dinsdag een laatste beveiligingsupdate vrij te geven, waarna het doek voor het verouderde besturingssysteem valt.

De beveiligingsupdates dicht kwetsbaarheden in een aantal applicaties, waaronder ernstige kwetsbaarheden in zowel Internet Explorer 6, 7 en 8 als Office 2003. Cybercriminelen zouden deze kwetsbaarheden kunnen gebruiken om op afstand eigen code op de machines van doelwitten te laten uitvoeren. Twee andere kwetsbaarheden die eveneens morgen worden gedicht worden omschreven als 'belangrijk', maar niet als 'kritiek'.

Met het stoppen van de technische ondersteuning voor Windows XP worden nieuw ontdekte kwetsbaarheden in het besturingssysteem niet meer gedicht. Cybercriminelen krijgen hierdoor vrij spel en kunnen deze kwetsbaarheden ongehinderd misbruiken om Windows XP-gebruikers aan te vallen. Zowel Microsoft als allerlei IT-bedrijven adviseren XP-gebruikers daarom zo snel mogelijk over te stappen op een nieuwere Windows-variant.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?