KPN Security publiceert Cyber Security Perspectives

Cover CSP KPN security

De eerste editie van het vernieuwde magazine Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Deze jaarlijkse publicatie van KPN Security focust zich op de digitale weerbaarheid van Nederland. Doel is het delen van kennis en expertise over cybersecurity.

In Cyber Security Perspectives geven toonaangevende securityexperts hun visie op de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Een greep uit de onderwerpen:
 
  • Bestrijding van cybercriminaliteit
Cybercriminelen richten steeds meer schade aan in Nederland. Er moet iets veranderen, maar wat? Ronald Prins pleit in het magazine voor een Deltaplan Cybersecurity én een agressieve aanpak van ransomwarebendes.
 
  • Awareness en menselijk gedrag
Awarenesstrainingen zijn doorgaans gericht op het verbeteren van het kennisniveau. Maar volgens gedragswetenschapper Inge Wetzer is deze aanpak veel te smal. Zij vindt dat de focus moet liggen op het sturen van menselijk gedrag.
 
  • Uitdagingen rondom cloudsecurity
Een overstap naar de cloud kan vanuit securityoogpunt verstandig zijn. Toch mogen organisaties niet blind zijn voor de risico’s, stelt Erno Doorenspleet. De CTO van KPN Security geeft concrete adviezen voor cloudsecurity.
 
16 perspectieven
Het magazine is een afspiegeling van de Nederlandse securitycommunity, met bekende securityexperts uit het bedrijfsleven en de overheid. Naast de namen hierboven geven onder anderen NCSC-directeur Hans de Vries, Floor Jansen van de Politie Nederland en securityexpert Brenno de Winter hun visie op verschillende aspecten van cybersecurity.
 
Voor KPN Security past Cyber Security Perspectives binnen een bredere strategie om kennisdeling tussen IT- en securityprofessionals te faciliteren. De securitytak van KPN organiseert in dit kader ook jaarlijks NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity.
 
Samen optrekken tegen cybercrime
“Alleen als we samen optrekken, kunnen we een vuist maken tegen cybercriminaliteit”, zegt Marcel van Oirschot, Executive Vice President bij KPN Security. “Bijvoorbeeld door informatie over incidenten en het dreigingslandschap met elkaar uit te wisselen, en natuurlijk de best practices voor een solide beveiliging.”
 
“In dit magazine dragen de experts oplossingen aan voor deze complexe problematiek”, vervolgt Van Oirschot. “We hopen dat securityprofessionals de inzichten kunnen toepassen binnen hun eigen organisatie. Zo maken we Nederland samen veiliger.”
Cyber Security Perspectives verschijnt zowel in print als online. U kunt het magazine hier gratis downloaden. 
Lees ook
Proofpoint: FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa

Proofpoint: FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa

Na een korte pauze begin maart 2021, die wordt toegeschreven aan arrestaties door de Spaanse autoriteiten, is de FluBot-malware weer terug van weggeweest. De malware verspreidt zich nu in rap tempo door verschillende Europese landen via sms-berichten.

Mimecast: Helft Nederlandse organisaties getroffen door gijzelsoftware

Mimecast: Helft Nederlandse organisaties getroffen door gijzelsoftware

De politie registreerde in het eerste kwartaal van 2021 meer dan 3800 gevallen van cybercrime, bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Maar het werkelijke aantal incidenten ligt nog een stuk hoger, blijkt uit een onderzoek onder IT- en securityprofessionals in opdracht van cyberbeveiliger Mimecast . Zo was ruim de helft (53%)...

Kaspersky vindt zero-day exploit in Desktop Window Manager

Kaspersky vindt zero-day exploit in Desktop Window Manager

Onderzoekers van Kaspersky hebben begin 2021 nog een zero-day exploit ontdekt, na verdere analyse van de reeds gerapporteerde CVE-2021-1732-exploit die door de BITTER APT-groep werd gebruikt. De experts zijn momenteel niet in staat om deze exploit te koppelen aan een bekende dreigingsactor.