KPN Security organiseert online hackwedstrijd

KPN_SECURITY_NLSECURE_2021

KPN Security organiseert op 27 januari 2022 een online Capture the Flag Challenge. Deze hackwedstrijd is onderdeel van het driedaagse securityevenement NLSecure[ID]. In verband met de coronamaatregelen vindt NLSecure[ID] dit keer volledig online plaats.
 
Een Capture the Flag (CTF) Challenge is een wedstrijd waarin de deelnemers een fictieve organisatie proberen te hacken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een lab met een realistische bedrijfsomgeving. Deze omgeving bevat kwetsbaarheden op verschillende niveaus. Door de kwetsbaarheden te exploiteren verdienen de teams punten. Het team met de meeste punten wint de Challenge.
 
Een CTF Challenge draait zeker niet alleen om technische vaardigheden, maar ook om creativiteit en probleemoplossend vermogen. De kwetsbaarheden variëren van eenvoudig tot complex. Daarmee is de wedstrijd leuk en uitdagend voor zowel ervaren experts als beginners. Een portie securitykennis en hackingskills zijn natuurlijk wel zo handig.
 
Online CTF Challenge
De CTF Challenge is een vast onderdeel van NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity. Vanwege de coronamaatregelen is een grootschalig fysiek evenement in januari helaas niet haalbaar. Daarom heeft KPN Security Secured by Design gevraagd een online variant van de CTF Challenge te ontwikkelen. De communicatie tussen de organisatie en de deelnemers verloopt via het platform van Secured by Design. Denk hierbij aan het uitgeven van VPN-verbindingen en (technische) instructies.
 
Michael Tong Sang, Senior ICT Security Consultant bij Secured By Design, is blij dat de CTF Challenge alsnog doorgang kan vinden. “De dreiging van cybercriminaliteit is in coronatijd alleen maar toegenomen. Juist nu is het belangrijk dat ethische hackers hun technische vaardigheden aanscherpen en nieuwe kennis opdoen. Dit vergroot de digitale weerbaarheid van Nederland.”
 
Meld je snel aan!
Een team mag maximaal bestaan uit vijf personen. In totaal kunnen er 125 mensen meedoen aan de CTF Challenge. “De afgelopen jaren zaten we binnen no-time vol, dus wees er snel bij”, zegt Tong Sang. Deelnemers kunnen zich aanmelden via deze link.  
 
Over NLSecure[ID]
De derde editie van NLSecure[ID] vindt plaats op 25, 26 en 27 januari 2022. Met dit evenement wil KPN Security kennisuitwisseling onder securityexperts stimuleren. De online editie bestaat onder meer uit een dagelijkse talkshow en verschillende presentaties van topsprekers uit de Nederlandse securitywereld. Klik hier om u aan te melden.
Lees ook
Chaos biedt cybercriminelen ook in 2022 volop kansen

Chaos biedt cybercriminelen ook in 2022 volop kansen

Cyberaanvallen hebben tijdens de coronacrisis een enorme vlucht genomen. En alles lijkt erop te wijzen dat deze groei zal aanhouden. Dat komt omdat het massale thuiswerken cybercriminelen meer kansen biedt. Zij zullen misbruik blijven maken van menselijke en technologische zwakke schakels en profiteren van de groeiende IT-complexiteit die hybride werken...

Een mensgerichte aanpak is cruciaal voor cloudbeveiliging

Een mensgerichte aanpak is cruciaal voor cloudbeveiliging

Gebruikers, apps en data bevinden zich tegenwoordig vaak niet meer achter de veilige bedrijfsomgeving. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen op afstand werken sinds de coronapandemie. Werknemers delen gevoelige data zonder toezicht. En cybercriminelen kunnen cloudaccounts van gebruikers compromitteren om geld en waardevolle data te stelen.

Tanium werkt samen met Deep Instinct voor optimaal inzicht bij endpoint-beveiliging

Tanium werkt samen met Deep Instinct voor optimaal inzicht bij endpoint-beveiliging

Tanium, het platform waarop organisaties vertrouwen om zichtbaarheid en controle te krijgen over alle endpoints, kondigt vandaag een samenwerking aan met Deep Instinct, het eerste bedrijf dat end-to-end deep learning toepast op cybersecurity. De samenwerking biedt organisaties over de hele wereld de mogelijkheid om endpoint-beveiliging en schaalbaarheid...