KPN Security maakt programma NLSecure[ID] bekend

KPN_SECURITY_NLSECURE_2021

Kennisdeling is cruciaal om de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten. Daarom organiseert KPN Security op 20 september voor de vijfde keer NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity. Het hoofdthema van de aankomende editie is ‘Let’s be prepared!’.

 
Met NLSecure[ID] stimuleert KPN Security het uitwisselen van kennis en samenwerking tussen securityexperts. NLSecure[ID] begon in 2020 als een jaarlijks evenement in januari. Vanwege de grote belangstelling kwam daar in 2021 een septembereditie bij. Deze ‘compacte’ versie van het event is een live talkshow met vooraanstaande securityexperts.
 
Tijdens de aankomende talkshow komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals hybride werken, security-awareness, red teaming en Zero Trust. Sommige onderdelen zijn vooral interessant voor managers (Green Track), andere passen meer bij technische experts (Black Track).
Aan deze editie werken onder anderen de volgende experts mee:
 
  • Elsine van Os – CEO & Founder Signpost Six
Van Os is een expert op het gebied van insider risk, met een educatieve en professionele achtergrond in psychologie, inlichtingen en security. Ze heeft methodologieën ontwikkeld en uitgevoerd om het beveiligingsbewustzijn en de risicobeoordelingsvaardigheden van werknemers te verbeteren.
 
  • Pepijn Vissers – Healer & Founder Chapter8
Vissers heeft meer dan 20 jaar ervaring in de securitywereld, onder andere als digitaal forensisch onderzoeker, ethisch hacker, beveiligingsconsultant, leraar en opsporingscriminoloog. In 2020 richtte Vissers zijn eigen onderneming Chapter8 op. Dit bedrijf is gespecialiseerd in purple teaming.
 
  • Vivienne Zuurmond – CISO HagaZiekenhuis
Zuurmond werkt al 14 jaar in diverse rollen bij het HagaZiekenhuis. Sinds 2017 is ze als CISO verantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Door te sturen op het ISMS levert Zuurmond een bijdrage aan de patiëntenzorg. In haar optiek moeten patiënten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn.
 
  • Jan Paul Dekker – CTO NL-ix
Dekker werkt al sinds zijn elfde met computers. Hij is thuis in een breed scala aan IT-onderwerpen: van internetbeveiliging, hosting en CDN’s tot applicatieontwikkeling en design. Dekker vervult sinds 2016 de functie van CTO bij NL-ix, de grootste internationale Interconnect Exchange van Europa.
 
  • Fleur van Leusden – Bestuurslid DIVD
Van Leusden is werkzaam als bestuurslid bij het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure (DIVD) en als CISO en Privacy Officer bij de Autoriteit Consument & Markt. Verder heeft zij onder meer onderzoek gedaan naar de security van zelfrijdende auto’s en bij de Nationale Politie gewerkt.
 
  • Jort de Boer – Regional Manager Netskope
De Boer heeft ruim 10 jaar ervaring in de IT-sector, onder meer op het gebied van netwerktechnologie en Unified Communications & Collaboration. Sinds begin 2022 is hij als Regional Manager verantwoordelijk voor de marktontwikkeling van het cloudsecurityplatform van Netskope in Nederland.
 
Samen voor een veiliger Nederland
 
“We mogen hartstikke trots zijn op Nederland”, zegt Lisette Oosterbroek, directeur van KPN Security. “We zijn een van de meeste vooruitstrevende, gedigitaliseerde landen ter wereld. Digitalisering betekent vooruitgang, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Digitalisering gaat hand in hand met digitale weerbaarheid. En daar wordt het uitdagend: van ransomware en DDoS-aanvallen tot datalekken en digitale spionage. De schade kan enorm zijn voor bedrijven en ook voor onze maatschappij.”
 
“Dit soort complexe problematiek, die ook nog eens snel verandert, vraagt om een gezamenlijke aanpak: cross sector en cross organisaties”, vervolgt Oosterbroek. “Niemand is in staat dit alleen op te lossen. Uit de conclusie van het Cybersecuritybeeld Nederland 2022 kwam dan ook naar voren dat we nog heel wat te doen hebben.”
 
Deelname is gratis
KPN ziet het als een belangrijke taak om heel Nederland mee te nemen en bewust te maken van de laatste securityontwikkelingen. Daarom is NLSecure[ID] voor iedereen gratis. Het event is te volgen via een speciaal ontwikkeld online platform dat interactie mogelijk maakt. Deelnemers kunnen hier ook terecht voor andere informatieve securitycontent.
 
Aanmelden
U kunt zich aanmelden via deze link.
Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1