KPN neemt QSight IT Holding over

KPN neemt QSight IT Holding over. QSight IT is een leverancier van managed security services en public cloud consultancy. Door QSight IT in te lijven wil KPN verder groeien in de security- en public cloud consultancy-markt.

QSight IT biedt een breed portfolio op het gebied van managed security services aan, dat onder andere bestaat uit 24x7 proactieve bewaking tegen cyberdreigingen, operationeel beveiligingsbeheer en cloud consultancy. Het bedrijf beschikt over 250 professionals die klanten in zowel de publieke als private sector bedienen. QSight IT realiseerde in 2016 een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

Positie verstevigen

KPN wil zijn portfolio met beveiligingsdiensten uitbreiden via zowel organische groei als acquisities. Zo nam het bedrijf in januari 2017 al DearBytes over. Nu volgt dus QSight IT. Met behulp van het portfolio van dit bedrijf wil KPN zijn capaciteiten op het gebied van detection en prediction versterken. Daarnaast versterkt KPN zijn (publieke) cloud aanbod met de cloud consultancy activiteiten van QSight IT.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit.

Meer over
Lees ook
Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1

Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys publiceert de voorspellingen voor 2024. Volgens Paul Baird, Field Chief Technical Security Officer van Qualys, moeten CISO’s volgend jaar meer doen met minder. “Zij willen dit mogelijk maken door IT-beveiligingsoplossingen te consolideren en door automatisering te introduceren in hun teams, maar ze willen daarbij wel de verwachtingen van AI1

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

Van de manipulatie van grote taalmodellen tot vishing met AI-gebaseerde chatbots, kunstmatige intelligentie drukt in 2024 een grote stempel op het cybersecuritylandschap. Dit voorspelt het WatchGuard Threat Lab van WatchGuard Technologies in zijn Cybersecurity Predictions voor 2024.