KPN neemt QSight IT Holding over

KPN neemt QSight IT Holding over. QSight IT is een leverancier van managed security services en public cloud consultancy. Door QSight IT in te lijven wil KPN verder groeien in de security- en public cloud consultancy-markt.

QSight IT biedt een breed portfolio op het gebied van managed security services aan, dat onder andere bestaat uit 24x7 proactieve bewaking tegen cyberdreigingen, operationeel beveiligingsbeheer en cloud consultancy. Het bedrijf beschikt over 250 professionals die klanten in zowel de publieke als private sector bedienen. QSight IT realiseerde in 2016 een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

Positie verstevigen

KPN wil zijn portfolio met beveiligingsdiensten uitbreiden via zowel organische groei als acquisities. Zo nam het bedrijf in januari 2017 al DearBytes over. Nu volgt dus QSight IT. Met behulp van het portfolio van dit bedrijf wil KPN zijn capaciteiten op het gebied van detection en prediction versterken. Daarnaast versterkt KPN zijn (publieke) cloud aanbod met de cloud consultancy activiteiten van QSight IT.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit.

Meer over
Lees ook
Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.