KPN maakt securitybeleid via app inzichtelijk voor security professionals

KPN publiceert zijn securitybeleid en richtlijnen in een speciale app voor security professionals. KPN wil transparant zijn over zijn aanpak en verwacht hierdoor zijn securitybeleid verder te kunnen verbeteren.

Het telecombedrijf vraagt security professionals feedback te geven op haar security beleid door suggesties voor verbeteringen aan te dragen. Daarnaast hoopt KPN hiermee andere security professionals te inspireren, zodat zij in de dagelijkse praktijk ook makkelijker, sneller en slimmer uitvoering kunnen geven aan hun werk.

‘Meer een wiki dan een wet’

“Bij KPN is het een doorlopend proces om het veiligheidsbeleid aan te passen aan de actualiteit. De sleutel tot security volwassenheid ligt in continue verbetering. Daarmee is ons beleid meer een wiki dan een wet”, aldus Jaya Baloo, Chief Information Security Officer (CISO) bij KPN.

In de app is het KPN security beleid en een aantal tools beschikbaar gesteld waarmee security professionals hun eigen beleid kunnen toetsen, maar ook de potentiële ernst van kwetsbaarheden en incidenten kunnen berekenen. Dit kan door de CVSS (Common Vulnerability Scoring System) te gebruiken. De CVSS is de universele open en gestandaardiseerde methode voor het beoordelen van IT- kwetsbaarheden en om de urgentie van de respons te bepalen. Door de PHOSI (Potential Harm Of Security Incident) van ieder veiligheidsincident te berekenen wordt duidelijk wat de potentiële schade kan zijn van een veiligheidsincident voor de organisatie.

App

De app is alleen beschikbaar voor het iOS platform van Apple en is beschikbaar in Apple's App Store.

Meer over
Lees ook
Wireshark / SharkFest Europe november 2023 Brussel

Wireshark / SharkFest Europe november 2023 Brussel

SharkFest, Wireshark Developer and User Conference gelanceerd in 2008, is een reeks jaarlijkse educatieve conferenties georganiseerd in verschillende delen van de wereld en gericht op het delen van kennis, ervaring en best practices tussen de ontwikkelaars en gebruikersgemeenschappen van Wireshark.

DeepInspect en NetWitness beginnen een joint venture

DeepInspect en NetWitness beginnen een joint venture

DeepInspect en NetWitness, wereldleiders op het gebied van cybersecurity, zijn verheugd een strategische technologische samenwerking aan te kondigen waarbij de integratie van OT- en IT-netwerken radicaal zullen veranderen. Deze innovatieve samenwerking heeft tot doel een baanbrekende oplossing te leveren die alles wat momenteel op de markt beschik1

Zevende editie NLSecure[ID] van KPN Security in teken van vertrouwen

Zevende editie NLSecure[ID] van KPN Security in teken van vertrouwen

We zijn voor onze digitale veiligheid steeds afhankelijker van anderen. Dat vraagt om een sterk vertrouwen in elkaars weerbaarheid. Maar hoe bewaak je dat vertrouwen, bij verdeelde belangen, in zoiets ongrijpbaars als cyberspace en bij een digitaal incident? KPN Security zoekt samen met topsprekers op 26 september tijdens de liveshow NLSecure[ID]1