KPN maakt securitybeleid via app inzichtelijk voor security professionals

KPN publiceert zijn securitybeleid en richtlijnen in een speciale app voor security professionals. KPN wil transparant zijn over zijn aanpak en verwacht hierdoor zijn securitybeleid verder te kunnen verbeteren.

Het telecombedrijf vraagt security professionals feedback te geven op haar security beleid door suggesties voor verbeteringen aan te dragen. Daarnaast hoopt KPN hiermee andere security professionals te inspireren, zodat zij in de dagelijkse praktijk ook makkelijker, sneller en slimmer uitvoering kunnen geven aan hun werk.

‘Meer een wiki dan een wet’

“Bij KPN is het een doorlopend proces om het veiligheidsbeleid aan te passen aan de actualiteit. De sleutel tot security volwassenheid ligt in continue verbetering. Daarmee is ons beleid meer een wiki dan een wet”, aldus Jaya Baloo, Chief Information Security Officer (CISO) bij KPN.

In de app is het KPN security beleid en een aantal tools beschikbaar gesteld waarmee security professionals hun eigen beleid kunnen toetsen, maar ook de potentiële ernst van kwetsbaarheden en incidenten kunnen berekenen. Dit kan door de CVSS (Common Vulnerability Scoring System) te gebruiken. De CVSS is de universele open en gestandaardiseerde methode voor het beoordelen van IT- kwetsbaarheden en om de urgentie van de respons te bepalen. Door de PHOSI (Potential Harm Of Security Incident) van ieder veiligheidsincident te berekenen wordt duidelijk wat de potentiële schade kan zijn van een veiligheidsincident voor de organisatie.

App

De app is alleen beschikbaar voor het iOS platform van Apple en is beschikbaar in Apple's App Store.

Meer over
Lees ook
CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1