KPN maakt securitybeleid via app inzichtelijk voor security professionals

KPN publiceert zijn securitybeleid en richtlijnen in een speciale app voor security professionals. KPN wil transparant zijn over zijn aanpak en verwacht hierdoor zijn securitybeleid verder te kunnen verbeteren.

Het telecombedrijf vraagt security professionals feedback te geven op haar security beleid door suggesties voor verbeteringen aan te dragen. Daarnaast hoopt KPN hiermee andere security professionals te inspireren, zodat zij in de dagelijkse praktijk ook makkelijker, sneller en slimmer uitvoering kunnen geven aan hun werk.

‘Meer een wiki dan een wet’

“Bij KPN is het een doorlopend proces om het veiligheidsbeleid aan te passen aan de actualiteit. De sleutel tot security volwassenheid ligt in continue verbetering. Daarmee is ons beleid meer een wiki dan een wet”, aldus Jaya Baloo, Chief Information Security Officer (CISO) bij KPN.

In de app is het KPN security beleid en een aantal tools beschikbaar gesteld waarmee security professionals hun eigen beleid kunnen toetsen, maar ook de potentiële ernst van kwetsbaarheden en incidenten kunnen berekenen. Dit kan door de CVSS (Common Vulnerability Scoring System) te gebruiken. De CVSS is de universele open en gestandaardiseerde methode voor het beoordelen van IT- kwetsbaarheden en om de urgentie van de respons te bepalen. Door de PHOSI (Potential Harm Of Security Incident) van ieder veiligheidsincident te berekenen wordt duidelijk wat de potentiële schade kan zijn van een veiligheidsincident voor de organisatie.

App

De app is alleen beschikbaar voor het iOS platform van Apple en is beschikbaar in Apple's App Store.

Meer over
Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.