KnowBe4 neemt beveiligingsbedrijf CLTRe over

KnowBe4, leverancier van een uitgebreid platform voor security awareness en phishing-simulaties, heeft het Noorse technologiebedrijf CLTRe (spreek uit: culture) overgenomen. Het bedrijf gaat verder als een onafhankelijke dochtermaatschappij van KnowBe4.

logo_cltre_graph_2 CLTRe levert software waarmee bedrijven de volwassenheid van hun bedrijfscultuur kunnen onderzoeken op het gebied van dataveiligheid en cybercrimerisico’s. Het bedrijf beoordeelt dit op basis van zeven dimensies: gedragingen, verantwoordelijkheden, cognitie, normen, compliance, communicatie en houding. De resultaten van zo’n security culture assessment stellen bedrijven in staat maatregelen te nemen en hun bedrijfscultuur op deze gebieden te verbeteren. Dat is cruciaal bij het aanpakken van cybercriminaliteit. 94 procent van alle malware binnen organisaties komt binnen via e-mail. En 95 procent van de organisaties ervaart een kloof tussen de bestaande en gewenste bedrijfscultuur op het gebied van dataveiligheid.

De overname is voor beide partijen gunstig. Klanten van KnowBe4 krijgen toegang tot het wetenschappelijk onderbouwde assesment-platform van CLTRe en kunnen hiermee in kaart brengen hoe hun beveiligingscultuur door de tijd verbetert. En klanten van CLTRe krijgen toegang tot het platform van KnowBe4 voor phishing-simulatie en security awareness-training. De technologie van CLTRe - de CLTRe’s toolkit en het Security Culture Framework - zal later dit jaar beschikbaar komen voor alle KnowBe4-klanten.

Stu Sjouwerman, directeur en oprichter van KnowBe4: “De overname van CLTRe geeft KnowBe4 de beschikking over een aantal bijzonder nuttige tools waarmee klanten kunnen meten wat het belangrijkst is voor hun informatiebeveiliging: hun beveiligingscultuur. We zijn erg enthousiast om Kai Roer en het CLTRe-team in KnowBe4-team te verwelkomen en onze positie op het Europese vaste land te versterken.”

Kai Roer, CEO van CLTRe: “KnowBe4 is een innovatieve koploper en groeit momenteel ontzettend snel. Het specialisme van KnowBe4 op het gebied van de menselijke factor in IT-security sluit bovendien goed aan op die van ons. Met behulp van onze technologie zijn KnowBe4-klanten in staat om hun beveiligingscultuur door te meten, te benchmarken ten opzichte van andere bedrijven in hun sector, en inzicht te krijgen welke onderdelen aandacht behoeven. Bedrijven leren zo slimmere beveiligingsbeslissingen te nemen.”

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.