Klokkenluider Edward Snowden genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede

spionage

NSA-klokkenluider Edward Snowden is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. De Noorse parlementsleden Bård Vegar Solhjell en Snorre Valen nomineren Snowden voor de prijs.

Solhjell en Valen schrijven dat Snowden een discussie heeft aangewakkerd over surveillance door inlichtingendiensten en vertrouwen in de overheid. De politici stellen dat een balans moet worden gevonden tussen de noodzaak om informatie te verzamelen voor de nationale veiligheid en de rechten van burgers. Snowden zou helpen deze balans te herstellen.

"Een vreedzame wereld is afhankelijk van vertrouwen tussen landen en tussen mensen. Vredesonderhandelingen zouden onmogelijk zijn zonder een basale vorm van vertrouwen. Ook het bestaan van internationale verdragen over het bezit van kernwapens en ontwapening zouden hierdoor onmogelijk zijn. Vertrouwen is ook noodzakelijk om een vreedzame oplossing te vinden voor beveiligingsdreigingen die de kop op steken", schrijven Solhjell en Valen.

Meer over
Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

NSA zet beste praktijken voor netwerkinfrastructuur uiteen

NSA zet beste praktijken voor netwerkinfrastructuur uiteen

De National Security Agency (NSA) heeft het technische verslag over cyberbeveiliging "Network Infrastructure Security Guidance" gepubliceerd. Het rapport bevat best practices op basis van uitgebreide ervaring met het ondersteunen van klanten en het reageren op bedreigingen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1