Klantgegevens gestolen bij Vodafone UK

Cybercriminelen hebben toegang gekregen tot het interne systeem van de Britse afdeling van Vodafone. Hier hebben zij mogelijk toegang gekregen tot persoonlijke gegevens van ruim 1.800 klanten.

Dit meldt persbureau Reuters. Vodafone meldt dat de aanvallers mogelijk bankgegevens, namen en telefoonnummers in handen hebben gekregen. Het gaat hierbij overigens niet om volledige bankgegevens. Vodafone stelt uitsluitend de laatste vier cijfers van rekeningnummers van klanten en bankcodes voor transacties in het gehackte systeem op te slaan.

Fraude en phishing

Bij de aanval zouden geen creditcardgegevens zijn buitgemaakt. Wel waarschuwt de woordvoerder dat de in totaal 1.827 getroffen klanten doelwit kunnen worden van fraude en phishingaanvallen. Vodafone neemt contact op met alle klanten die door de aanval zijn getroffen.

Een woordvoerder van Vodafone stelt dat de aanvallers toegang hebben gekregen tot het systeem door gebruik te maken van inloggegevens die zij via een externe bron in handen hebben gekregen. Het is onduidelijke wie of wat deze bron is.

TalkTalk

Het is de tweede keer in korte tijd dat een Britse telecomprovider slachtoffer wordt van een cyberaanval. Vorige maand werd al ingebroken bij de telecomprovider TalkTalk, waarbij bankgegevens van klanten werden buitgemaakt.

Lees ook
Barracuda: schade e-mailaanval op bedrijven loopt op tot ruim 1,2 miljoen euro per incident

Barracuda: schade e-mailaanval op bedrijven loopt op tot ruim 1,2 miljoen euro per incident

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Email Security Trends rapport gepubliceerd, dat laat zien hoe aanvallen via e-mail organisaties over de hele wereld treffen. Daarbij valt op dat de Benelux behoort tot de regio’s met de hoogste schade en meeste impact door succesvolle e-mailaanvallen. 85 procent van de ondervraagde organisaties in de Benelux is i1

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden