Klantgegevens buitgemaakt bij hosting provider Hetzner

hacker-1952027_960_720

De Zuid-Afrikaanse hosting provider Hetzner is getroffen door een datalek. De aanvaller zou gebruik hebben gemaakt van een SQL-injectie om een database van het bedrijf te kraken. Hetzner heeft externe forensische onderzoekers ingeschakeld, die in samenwerking met Hetzner de cyberaanval onderzoeken.

Dit meldt Hetzner in een verklaring op haar website. Het datalek werd op 1 november door de hostingprovider ontdekt. Het bedrijf meldt dat een aanvaller toegang heeft weten te krijgen tot de konsoleH Control Panel database. Dit is een door Hetzner zelf ontwikkeld beheerpaneel waarmee gebruikers hun hosting account kunnen beheren.

Klantgegevens en wachtwoorden buitgemaakt

In de database staan onder meer klantgegevens, domeinnamen, wachtwoorden van FTP servers en bankgegevens opgeslagen. Deze data is dus in handen gevallen van een aanvaller. Het bedrijf benadrukt dat er geen creditcardgegevens zijn uitgelekt.

Het bedrijf adviseert klanten per direct alle databasewachtwoorden te wijzigen. Hetzner heeft daarnaast de inloggegevens van klanten voor FTP-servers gereset. Indien klanten extra FTP-accounts hebben aangemaakt, moeten de wachtwoorden hiervan handmatig worden gewijzigd via konsoleH. Daarnaast adviseert Hetzner ook wachtwoorden van e-mailaccounts die bij Hetzner worden afgenomen te wijzigen indien deze niet recentelijk zijn geüpdatet. Ondanks dat inloggevens van het konsoleH Control Panel niet zijn buitgemaakt, adviseert Hetzner tot slot ook deze wachtwoorden te wijzigen.

FAQ

Het bedrijf heeft een pagina online gepubliceerd waarop veelvoorkomende vragen over het datalek worden beantwoord.

Lees ook
Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

De nieuwe uniforme veiligheidsregels voor online bankieren moeten duidelijkheid geven. Financieel consulent Peter Beszelsen waarschuwde echter in een column in De Telegraaf dat slachtoffers van fraude met internetbankieren voortaan zelf moeten bewijzen dat zij zich aan de regels van banken hebben gehouden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloe1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1