Kieskompas en StemWijzer getroffen door DDoS-aanvallen

hacker

De digitale stemhulpen Kieskompas en StemWijzer zijn doelwit van Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen. Beide websites zijn hierdoor dinsdag langere tijd onbereikbaar geweest.

De aanval wordt door Kieskompas en StemWijzer bevestigd via Twitter. StemWijzer maakte om 09:43 melding van de aanval, terwijl Kieskompas om 14:19 op Twitter bekend maakte door meerdere DDoS-aanvallen offline te zijn. De aanvallen hielden de gehele dag aan en leken rond 19:00 uur gestaakt te zijn. StemWijzer was dinsdagavond echter opnieuw onbereikbaar. Het is niet duidelijk wie achter de aanvallen zit.

Op het moment van schrijven zijn zowel Kieskompas als StemWijzer weer bereikbaar.

Lees ook
security.txt verplicht voor overheid

security.txt verplicht voor overheid

Per 25 mei 2023 is security.txt toegevoegd aan de 'Pas toe of leg uit'-lijst van Forum Standaardisatie. Dit betekent dat Nederlandse gemeenten, provincies, rijk, waterschappen en alle uitvoeringsorganisaties verplicht zijn om deze open standaard toe te passen.

KPN Security publiceert nieuwste editie Cyber Security Perspectives

KPN Security publiceert nieuwste editie Cyber Security Perspectives

De nieuwste editie van Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Dit jaarlijkse magazine, uitgegeven door KPN, bevat analyses van en interviews met toonaangevende securityexperts. Zij geven hun visie op de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied.

Onderzoek Fortinet: 75% OT-bedrijven had vorig jaar minstens één beveiligingsincident

Onderzoek Fortinet: 75% OT-bedrijven had vorig jaar minstens één beveiligingsincident

Fortinet publiceert zijn wereldwijde ‘2023 State of Operational Technology and Cybersecurity Report’. Dit rapport bevat een wereldwijd onderzoek naar de stand van zaken rond de beveiliging van operationele technologie (OT). Het rapport geeft aan welke kansen er voor bedrijven liggen om zich te beschermen tegen het toenemende aantal IT- en OT-bedreigingen.