Kennis is macht: Kaspersky's topexperts geven kijkje in de cyberkeuken van GReAT

kaspersky-lab-400300

Altijd al willen weten hoe cyberbeveiligingsexperts te werk gaan? Op 12 november om 18:00 uur kunnen Reddit-gebruikers hun vragen rechtstreeks stellen aan Kaspersky's Global Research and Analysis Team (GReAT) en zo alles te weten komen over de meest geavanceerde hackeractiviteiten van dit moment, hoe het team opereert en hoe zij zelf een elite threat hunter kunnen worden. Kaspersky's GReAT is een elitegroep van meer dan 40 threat hunters verspreid over 22 landen die zich dagelijks toelegt op het ontdekken van de meest geavanceerde bedreigingsactiviteiten: van cyberspionagecampagnes en geavanceerde persistente dreigingsactoren (APT), tot wereldwijde ransomware-epidemieën en ondergrondse cybercrime trends.

Sinds de oprichting in 2008 heeft GReAT veelvuldig kritische details onthuld over APT-campagnes en cybercriminele groepen, zoals de inmiddels bekende bende cyberovervallers Carbanak en de beruchte Equation. Ook toen de hackersgroep Cozy Duke / Cosy Bear in 2016 in het nieuws kwam vanwege de aanval op DNC-servers, had GReAT hun activiteiten al gevolgd, nadat ze er een jaar eerder over had geblogd.

Antwoord op al je cybersecurity-vragen

Nu, op 12 november, krijgen Reddit-gebruikers een kijkje in de keuken van GReAT met inzichten uit eerste hand over hoe ze doen wat ze doen, maar ook tips en tricks met betrekking tot het vak. Bovendien is het, voor wie een ​​carrière in cyberbeveiliging overweegt, een geweldige kans om te ontdekken wat er nodig is om het veld te betreden en waardevol advies te krijgen van de topexperts van dit moment.

Vragen posten op AMA-pagina

Gebruikers kunnen hun vragen posten vanaf 12 november om 18:00 uur. Het enige dat ze hoeven te doen, is inloggen op hun Reddit-account en hun vraag posten op de speciale 'Ask Me Anything' AMA-pagina. Deze wordt dan direct beantwoord door een van Kaspersky's GReAT-teamleden.

De live AMA-sessie eindigt om 21:00 uur.

"Sommige van de grootste veldslagen van vandaag worden niet op de grond, maar in cyberspace uitgevochten in een dreigingslandschap dat alleen maar uitdagender wordt om te ontrafelen. Cybercriminelen upgraden regelmatig hun toolsets en beheersen nieuwe, meer geavanceerde manieren om hun doelen aan te vallen. We kunnen de wereld niet in ons eentje beschermen. De wereld heeft meer threat hunters nodig, dus kom alsjeblieft je vragen stellen”, zegt Costin Raiu, directeur van GReAT.

Lees het laatste bedreigingsonderzoek van GReAT hier: https://securelist.com/

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare heeft een samenwerking bekendgemaakt met Booz Allen Hamilton, om bedrijven die worden aangevallen te ondersteunen door snelle Under Attack as a Service (UAaaS) te bieden met 30-dagen Rapid Response DDoS Mitigation

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.