Kemp benoemt Pavel Minarik tot CTO

CTO_Minarik_Pavel-2

Kemp, specialist in altijd beschikbare applicatie-experiences [AX], heeft Pavel Minarik benoemd tot Chief Technology Officer (CTO). Minarik maakt sinds de overname van Flowmon Networks in november 2020 deelt uit van de Kemp-organisatie. Als CTO gaat hij nu wereldwijd leiding geven aan de technologiestrategie, innovaties en productontwikkeling van alle Kemp LoadMaster load balancing en Flowmon-oplossingen. In de Benelux behoren onder andere aaZoo, Conscia, Heynen, Infradata en Quanza tot de implementatiepartners van het bedrijf.

Minarik heeft zich na een PhD in theoretische informatica gespecialiseerd in netwerkmonitoring en cybersecurity. Vanaf 2013 was hij als CTO van Flowmon verantwoordelijk voor de productontwikkeling, technische roadmaps en technische support. Met ruim tien jaar ervaring op het gebied van cybersecurity heeft Minarik bijgedragen aan doorbraken voor een betere netwerkbeveiliging. Tevens heeft hij als senior onderzoeker meegewerkt aan diverse researchprojecten en boeken gepubliceerd over het analyseren van netwerkverkeer en -gedrag en algoritmen voor het detecteren van afwijkingen.

“Minarik is een waardevolle toevoeging aan ons managementteam”, zegt Ray Downes, CEO van Kemp. “Met zijn diepgaande technische kennis op het gebied van netwerken en security gaat hij richting geven aan de toekomstvisie voor Kemp’s applicatie-experience. Ik kijk uit naar zijn bijdragen aan onze producten en technologieën om nog beter invulling te geven aan de behoeften van onze wereldwijde klanten.”

“Er is momenteel sprake van een ‘big bang’ met betrekking tot hoe bedrijven technologie accepteren, waarbij de digitale transformatie convergeert met de applicatie experience”, zegt Minarik. “Terwijl diverse technologieën en leveranciers proberen de gedistribueerde gebruikers en toenemende cloud services te managen, gaat Kemp focussen op het verbeteren van klantervaringen op basis van meer intelligentie uit het netwerk, voor elke omgeving.”

Over Kemp
Kemp maakt de altijd beschikbare applicatie-experience mogelijk die bedrijven en serviceproviders nodig hebben om succesvol te zijn. Het bedrijf levert oplossingen voor loadbalancing en application delivery die eenvoudig te implementeren zijn, op basis van flexibel schaalbare licenties en hoge kwaliteit technische support. Kemp is ‘s werelds meest populaire virtual load balancer met ruim 100.000 implementaties in 138 landen. Beheer de eigen AX via kemp.ax.

 

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium, marktleider voor Converged Endpoint Management (XEM), kondigde op de jaarlijkse Converge conferentie de roadmap aan voor een Autonomous Endpoint Management (AEM) platform.

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet maakt bekend dat het zijn zakelijke focus heeft aangescherpt. Het gaat prioriteit toekennen aan snelgroeiende en gedifferentieerde markten. Vanaf vandaag worden de research & development (R&D)- en go-to-market (GTM)-strategie van Fortinet ingericht rond drie kernmarkten: Secure Networking, Universal SASE en Security Operations.