Kaspersky neemt Brain4Net over om zijn XDR-platform te versterken met georkestreerde SASE

Kaspersky-280210-2021

Kaspersky, een wereldwijd cybersecuritybedrijf en leider op het gebied van endpointbescherming, heeft opkomend bedrijf Brain4Net overgenomen. De organisatie heeft oplossingen en diensten ontwikkeld om ondernemingen en service providers te helpen moderne technologieën, zoals Software-Defined Wide-Area Network (SD-WAN) en Network Functions Virtualization (NFV), aan te passen aan de bestaande netwerkinfrastructuur. Het team van Brain4Net treedt toe tot het bedrijf en zal bijdragen aan de groei van Kaspersky's overtuigende netwerksecuritystrategie, een Secure Access Service Edge (SASE) en geëvolueerd XDR-aanbod.  

Volgens IDC zullen de wereldwijde uitgaven voor de cloud tegen 2025 naar verwachting 1,3 biljoen dollar bedragen. In deze context, versneld door de pandemie en de impact ervan op externe werknemers, wordt het voor organisaties moeilijk om hun gedistribueerde infrastructuren te beheren en te beschermen tegen geavanceerde bedreigingen. SD-WAN stelt teams in staat deze uitdaging te overwinnen door efficiënt beheer te bieden en het gebruik van beveiligingsfuncties voor de bescherming van de gehele infrastructuur te vereenvoudigen.  

Vooruit met een SASE-aanbod

Werken op afstand gecombineerd met grote hoeveelheden data en verkeer tussen publieke cloud-diensten en kantoren en datacenters dicteren de behoefte aan onmiddelijke, stabiele en veilige toegang voor gebruikers, ongeacht hun locatie. Dit heeft geleid tot een nieuw netwerksecurityconcept, door Gartner aangeduid als SASE, dat security en connectiviteit samenbrengt zoals vereist.  

Door de overname van Brain4Net wil Kaspersky een volledig nieuw SASE-aanbod op de markt brengen als een unified platform dat Kaspersky's best-in-class security-oplossingen en technologieën zal combineren met Brain4Net's netwerkorkestratie, beheermogelijkheden en expertise. Door deze strategische overname zal Kaspersky in staat zijn om haar zakelijke klanten zowel security- als connectiviteitsdiensten aan te bieden.  

In het bijzonder zal Kaspersky's toekomstige SASE-aanbod een cloud access security broker (CASB), cloud secure web gateway (SWG), cloud workload protection platform (CWPP), cloud security posture management (CSPM), zero trust network access (ZTNA) en andere diensten omvatten.  

Evolutie van geavanceerde Kaspersky XDR

Bestaande security-oplossingen bieden mogelijk geen holistische aanpak voor het opsporen en verhelpen van geavanceerde bedreigingen. Integratie van netwerktools van derden in Extended Detection and Response (XDR)-klasse oplossingen van endpointsecurity-leveranciers alleen biedt onvoldoende zicht op en onderzoeksmogelijkheden naar incidenten die zich binnen bedrijfsomgevingen voordoen.  

Deze overname zal Kaspersky ook in staat stellen om zijn bestaande oplossingen te ontwikkelen tot volledige Extended Detection and Response (XDR). SASE biedt duidelijke voordelen voor XDR, waaronder de mogelijkheid om telemetrie van netwerkverkeer te verzamelen, een aanval overal aan de rand en in het netwerk te stoppen, en orkestratie en beheer te vereenvoudigen dankzij één controlepunt via SASE.  

Het nieuwe XDR-aanbod op basis van een cloud-native EDR-oplossing zal zichtbaarheid en geavanceerde functionaliteit bieden voor Al-gebaseerde detectie en auto-respons logica over alle endpoints en het netwerk. Kaspersky XDR biedt een breed scala aan geautomatiseerde responsscenario's voor incidenten (van het blokkeren van de uitvoering van een bestand op een endpoint tot het blokkeren van bepaalde netwerksegmenten of interne infrastructuur voor bepaalde gebruikers of typen gebruikers), samen met tools voor netwerksegmentatie.  

Bovendien zal Kaspersky XDR gebaseerd zijn op een unified server-architectuur en gecentraliseerd beheer bieden vanuit één webconsole. Klanten zullen in staat zijn om alle populaire entry points voor potentiële bedreigingen te controleren en betrouwbaar te beschermen: netwerk, webverkeer, e-mail, werkstations, servers en virtuele machines. Door de samenwerking tussen het XDR-platform en SASE kunnen bedrijven een zero-trust-strategie implementeren. Naast de ingebouwde geavanceerde technologische detectie en analyse zal het platform profiteren van toonaangevende threat intelligence, die voortdurend wordt bijgewerkt en gevalideerd door vooraanstaande Kaspersky-experts.  

Een ecosystem voor corporate security

Al deze componenten zullen een integraal onderdeel worden van het enkele ecosysteem dat Kaspersky's visie is op de toekomst van zakelijke cybersecurity. Het centrale element van dit ecosysteem is het Kaspersky Open Single Management Platform. Het wordt een enkel cloud-native technologisch platform om Kaspersky XDR op te bouwen en zal gebruikmaken van een deployment model agnostic architectuur. Op deze manier kan het platform gebruikt worden in de publieke cloud, private cloud of zelfs on-premises.

Andrey Efremov, Chief Business Development Officer bij Kaspersky: “We zijn verheugd onze krachten te bundelen met het getalenteerde team van Brain4Net, dat al volwassen technologieën en diensten van wereldklasse heeft ontwikkeld voor netwerkorkestratie en -controle. Ik heb er alle vertrouwen in dat hun kennis en ervaring, gecombineerd met Kaspersky's meest bekroonde security-technologieën en erkende expertise op het gebied van bedreigingen, perfect zullen passen bij onze visie op corporate security, terwijl nieuwe producten securityfunctionarissen zullen helpen om bedreigingen sneller op te sporen, te onderzoeken en te herstellen, waardoor de gemiddelde reactietijd wordt verkort.”  

Max Kaminskiy, CEO en co-founder van Brain4Net voegt toe: “We kijken er naar uit ons aan te sluiten bij het Kaspersky-team. De uitrol van SD-WAN-technologie vereist een sterk bedrijfsscenario, en dat is de reden waarom we samenwerken met Kaspersky XDR. De keuze van Brain4Net voor deze technologieën bevestigt het hoge niveau van de producten en competenties van het bedrijf. Samen zetten we ons in om de wereld veiliger en comfortabeler te maken.”  

Meer informatie over Kaspersky Open Single Management Platform is beschikbaar op de website.  

Lees ook
Hoe pakken MSP's een ransomwarecrisis het beste aan?

Hoe pakken MSP's een ransomwarecrisis het beste aan?

De Kaseya ransomware-aanval die in juli werd gelanceerd, trof Managed Service Providers (MSP's) als een artilleriegranaat. Het was de grootste wereldwijde ransomware-aanval ooit, waarbij hackers gebruik maakten van een kwetsbaarheid in de remote monitoring software van Kaseya. De aanval trof ongeveer 60 MSP's en duizenden klanten stroomafwaarts.

Kwetsbaarheden open source managen met automatisering en AI

Kwetsbaarheden open source managen met automatisering en AI

Organisaties moeten steeds sneller nieuwe innovatieve services leveren. Om bij te kunnen blijven, gebruiken DevOps- en securityteams in toenemende mate open source code. Open source bibliotheken bieden inzicht in de codebase, waardoor ontwikkelaars kunnen voortbouwen op bestaande software bij het ontwikkelen van nieuwe applicaties en digitale mogelijkheden

Main Capital Partners neemt ORIBI en Qics over als eerste platforminvesteringen voor nieuw Main Foundation I fonds

Main Capital Partners neemt ORIBI en Qics over als eerste platforminvesteringen voor nieuw Main Foundation I fonds

Software-investeerder Main Capital Partners kondigt vandaag twee overnames aan van meerderheidsbelangen in ORIBI ID-Solutions (ORIBI) en Qics in Nederland. De gecombineerde transactie heeft een omvang van ongeveer 20 miljoen euro.