Kaspersky: 'Mannen zijn zich meer bewust van cyberrisico's'

Mannen zijn zich bewuster van de cyberrisico's die zij lopen en de maatregelen die zij kunnen nemen om zich hier tegen te wapenen. 10 procent van de vrouwen denkt over voldoende kennis te beschikken om zich tegen cybercrime te wapenen. Onder mannen is dit 50 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Kasperksy Lab, dat is uitgevoerd door MediaTest.

50 procent van de mannen is van mening dat zij zich beter wapenen tegen cybercriminelen dan vrouwen. 29 procent van de vrouwen onderschrijft dit. 55 procent van de mannen en 60 procent van de vrouwen ziet op dit gebied geen verschil tussen beide geslachten. Slechts 6 procent van de mannen vindt dat vrouwen zich beter beschermen en zo’n 11 procent van de vrouwen vindt dit zelf ook.

Beveiligingssoftware

88 procent van de mannen heeft beveiligingssoftware geïnstalleerd. Dit is onder vrouwen met 82 procent nauwelijks lager. Wel blijken mannen deze software beter up-to-date te houden. Driekwart van de mannen geeft aan zijn beveiligingssoftware met regelmaat te updaten. Onder vrouwen is dit 57 procent. Deze verhouding is ook bij het updaten van andere software van toepassing.

61 procent van de mannen geeft aan op zijn hoede te zijn voor mogelijk online gevaren. Van de vrouwen is 51 procent hiervoor op zijn hoede. Vrouwen schatten gemiddeld de risico's van PC's en tablets lager in dan mannen. Mannen zien echter juist minder gevaar in smartphones dan vrouwen.

 
Lees ook
Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.