Kaspersky Lab: ‘LinkedIn-gebruikers moeten direct hun wachtwoord wijzigen’

password-1433221-m

Kaspersky Lab roept LinkedIn-gebruikers op hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Op internet wordt een dataset met inloggegevens van 117 miljoen LinkedIn-gebruikers te koop aangeboden.

LinkedIn is in 2012 getroffen door een hack. In eerste instantie leken ongeveer 6,5 miljoen gebruikers hierdoor te zijn getroffen. Nu blijkt het aantal slachtoffers dus fors hoger te liggen; een tweetal cybercriminelen bieden op internet inloggegevens voor 117 miljoen accounts te koop aan. De wachtwoorden zijn slecht beveiligd. Eén van de verkopers claimt 90% van de inloggegevens te hebben ontsleuteld.

Kaspersky Lab roept LinkedIn-gebruikers op actie te ondernemen. Wie in 2012 gebruik maakte van LinkedIn doet er verstandig aan zijn of haar wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Indien ditzelfde wachtwoord ook gebruikt is bij andere online diensten is het verstandig ook hier het wachtwoord te wijzigen. Het is voor cybercriminelen immers een koud kunstje met de uitgelekte inloggegevens van LinkedIn te proberen in te loggen bij andere bekende online diensten.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1