Kaspersky Lab: ‘LinkedIn-gebruikers moeten direct hun wachtwoord wijzigen’

password-1433221-m

Kaspersky Lab roept LinkedIn-gebruikers op hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Op internet wordt een dataset met inloggegevens van 117 miljoen LinkedIn-gebruikers te koop aangeboden.

LinkedIn is in 2012 getroffen door een hack. In eerste instantie leken ongeveer 6,5 miljoen gebruikers hierdoor te zijn getroffen. Nu blijkt het aantal slachtoffers dus fors hoger te liggen; een tweetal cybercriminelen bieden op internet inloggegevens voor 117 miljoen accounts te koop aan. De wachtwoorden zijn slecht beveiligd. Eén van de verkopers claimt 90% van de inloggegevens te hebben ontsleuteld.

Kaspersky Lab roept LinkedIn-gebruikers op actie te ondernemen. Wie in 2012 gebruik maakte van LinkedIn doet er verstandig aan zijn of haar wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Indien ditzelfde wachtwoord ook gebruikt is bij andere online diensten is het verstandig ook hier het wachtwoord te wijzigen. Het is voor cybercriminelen immers een koud kunstje met de uitgelekte inloggegevens van LinkedIn te proberen in te loggen bij andere bekende online diensten.

Lees ook
KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

Onderzoek van KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat ruim 66% van de Nederlanders wachtwoorden opslaat in webbrowsers - groot aantal weet niet dat dit (automatisch) gebeurt

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.