Kaspersky Hybrid Cloud Security verbetert bescherming voor Linux

kaspersky-lab-400300

Kaspersky onthult updates voor twee van zijn applicaties in de Kaspersky Hybrid Cloud Security-beschermingsoplossing voor virtualisatie- en cloudomgevingen - Kaspersky Endpoint Security for Linux en Kaspersky Security Center beheerconsole. De nieuwe versie van Kaspersky Endpoint Security for Linux versterkt de bescherming tegen exploits en ransomware-aanvallen. Het breidt ook de bescherming voor DevOps uit met ondersteuning voor nieuwe containerisatie-omgevingen en meer native levering van beschermingsmechanismen voor Docker-containers. De Kaspersky Security Center Cloud Console werkt nu met publieke cloud-platformen om eenvoudiger beheer van cloud-workloadbescherming mogelijk te maken. 

Uit onderzoek van Kaspersky blijkt dat speciale bescherming voor Linux-servers essentieel is, ongeacht of deze on-premise of in de cloud staan. Geavanceerde bedreigingen voor Linux kunnen niet minder ernstig zijn dan voor andere besturingssystemen, waarbij dergelijke servers vaak kritieke applicaties hosten of een springplank worden voor toegang tot endpoints op Windows en iOS. Aangetaste servers kunnen lange tijd onopgemerkt blijven. Bescherming tegen ransomware-aanvallen is van cruciaal belang om verstoringen en financiële verliezen te voorkomen. In de zomer van 2020 werd bijvoorbeeld een grote leverancier van oplossingen voor digitale werkruimten en de professionele printsector het slachtoffer van zo'n Linux-executable, genaamd RansomEXX, wat leidde tot een onderbreking van bedrijfsdiensten. 

Om dit soort bedreigingen tegen te gaan, beschikt het bijgewerkte Kaspersky-product over een nieuw toegevoegd toepassingsbeheer voor Linux-werklasten, waarmee bedrijven effectief kunnen voorkomen dat ongeautoriseerde of onbekende (en potentieel gevaarlijke) uitvoerbare bestanden worden gestart. Een klant kan nu beleidsregels voor het starten van applicaties instellen op basis van beveiligingseisen, bijvoorbeeld een lijst maken met applicaties die niet mogen worden gestart. In het Default Deny-scenario kunnen alleen applicaties van de goedgekeurde lijst in de werklast worden gestart. Beheerders kunnen ook beleidsregels configureren voor afzonderlijke machines of groepen machines. 

De nieuwe functie voor het inventariseren van uitvoerbare software maakt een lijst van alle gebruikte uitvoerbare bestanden van applicaties op pad, hash en type, zodat deze kan worden gebruikt voor het maken en toewijzen van categorieën en als voorbereidingsfase voor het instellen van applicatiecontrole.

Kaspersky Endpoint Security for Linux verbetert ook de bescherming voor DevOps om klanten te helpen beveiligingspraktijken toe te voegen aan de productontwikkelingslevenscyclus. Het product kan nu containers en afbeeldingen scannen in meer containerisatieomgevingen, naast Docker: Cri-O, Podman en runC - om gecompromitteerde assets te onthullen. 

Voor Docker-gebruikers is de implementatie en configuratie van het product eenvoudiger en sneller geworden. Klanten kunnen Kaspersky Endpoint Security for Linux nu uitvoeren als een container in de omgeving zelf die ze willen beschermen. De service van on-demand scan (ODS) is ingeschakeld via RESTful API. 

Deze nieuwe release biedt ook updates voor beveiligingsbeheer nu de SaaS-versie van Kaspersky Security Center console beschikbaar is voor het beheer van de beveiliging van werklasten in publieke clouds: Amazon Web Services, Microsoft Azure, en Google Cloud. Deze wordt gehost en onderhouden door Kaspersky, waardoor klanten tijd en middelen besparen voor de implementatie. 

"Bedrijven maken op grote schaal gebruik van cloudomgevingen, en cyberbescherming mag daar niet bij achterblijven. Onze oplossing richt zich op het helpen van organisaties om cloud veilig te adopteren en aan hun behoeften te voldoen. Verbeteringen in de beveiliging voor Linux zijn cruciaal, omdat ondernemingen een adequaat beschermingsniveau nodig hebben voor alle platforms en endpoints die ze gebruiken. Ze willen ook teamresources sparen voor extra taken, zoals het implementeren van oplossingen, dus onze cloudconsole ondersteunt deze behoefte. Voor DevOps is het naadloos integreren van beveiliging in geautomatiseerde pipelines een van de belangrijkste problemen voor bedrijven. Daarom hebben we onze inspanningen erop gericht om dit proces zo gemakkelijk mogelijk te maken", aldus Timofey Titkov, Senior Product Manager, Enterprise Products, Kaspersky. 

Details over alle Kaspersky Endpoint Security for Linux-functies zijn hier beschikbaar. Voor meer informatie over Kaspersky Hybrid Cloud Security en toepassingen, kunt u deze link volgen.

 

Lees ook
Nationale Cybersecurity Monitor 2022

Nationale Cybersecurity Monitor 2022

De laatste cybersecurity monitor dateert van twee jaar geleden, december 2019. In de tussentijd is er veel gebeurd. Heel veel. We hebben een pandemie zien ontstaan en schudden deze nu, twee jaar later, eindelijk van ons af. Inmiddels zijn we alweer een nieuwe grote crisis ingerold, met de invasie van Rusland in de Oekraïne. Is het toeval dat in de aanloop...

RST Zorgverleners kiest voor veilige communicatie van Zivver

RST Zorgverleners kiest voor veilige communicatie van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatieoplossingen, maakt bekend dat RST Zorgverleners heeft gekozen voor Zivver’s veilig communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle werknemers op veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen met de zorgketen.

Fortinet lanceert nieuwe Security Awareness Training

Fortinet lanceert nieuwe Security Awareness Training

Fortinet lanceert zijn Security Awareness Training. Deze dienst is bestemd voor bedrijven die hun beveiliging willen opvoeren door het vergroten van de beveiligingskennis en -vaardigheden van hun personeel. Volgens een enquête door Fortinet kreeg 73 procent van alle organisaties minimaal één keer met een beveiligingsincident te maken dat deels te wijten...