Kaspersky Endpoint Security Cloud zorgt voor 100% bescherming tegen ransomware, bevestigt AV-TEST

kaspersky-lab-logo400300

Kaspersky Endpoint Security Cloud heeft aangetoond 100% efficiënt te zijn tegen ransomware-aanvallen. Dit blijkt uit een recente beoordeling van AV-TEST, een onafhankelijke leverancier van diensten op het gebied van IT-security en antivirusonderzoek. Als resultaat van drie verschillende scenario's en 113 aanvalsvoorbeelden, verloor het product geen enkel gebruikersbestand en overtrof het 10 verschillende cybersecurityleveranciers. 

De afgelopen jaren is ransomware uitgegroeid tot een industrie met tal van malwarefamilies, toegewijde criminele bendes en aanvallen-as-a-service. Alleen al in het tweede kwartaal van 2021 verschenen er 3.905 nieuwe ransomware-aanpassingen in het wild, terwijl wereldwijd 97.451 gebruikers werden aangevallen, ongeveer 6.000 meer dan in het voorgaande kwartaal, zo blijkt uit het onderzoek van Kaspersky.

Wanneer een dergelijke aanval een systeem bereikt, verspreidt het zich snel van de ene machine naar de andere, terwijl het herstellen en terugzetten van bestanden dagen of zelfs weken kan duren. Om een dergelijk pijnlijk en kostbaar gevolg te voorkomen, moeten bedrijven een betrouwbare en beproefde cybersecurity-oplossing gebruiken die kwaadaardige activiteiten kan detecteren en de versleuteling kan terugdraaien.

Meer over
Lees ook
Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen het perfecte lokaas voor cybercriminelen

Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen het perfecte lokaas voor cybercriminelen

De Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Politieke partijen voeren massaal verkiezingscampagnes in aanloop naar woensdag 22 november, de dag waarop de stembureaus geopend zijn en de Nederlandse kiezers hun stem uitbrengen.

Nederlandse online shoppers lopen risico op emailfraude

Nederlandse online shoppers lopen risico op emailfraude

Proofpoint Inc., een cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert onderzoek waaruit blijkt dat 68% van de grootste Nederlandse retailers achterloopt met elementaire cybersecuritymaatregelen. De bevindingen zijn gebaseerd op een Domain-based Message Authentication, Reporting en Conformance (DMARC) analyse van de top 50 grootste Nederlandse reta1

Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Want wanneer zich een cyberincident voordoet - en die kans is groot - kan het juiste plan en de juiste voorbereiding de impact beperken en de veerkracht vergroten. Dat was de rode draad van Orange Cyberdefense Live 2023, een evenement dat onlangs plaatsvond in Edegem, België.