Kaspersky Endpoint Security Cloud zorgt voor 100% bescherming tegen ransomware, bevestigt AV-TEST

kaspersky-lab-logo400300

Kaspersky Endpoint Security Cloud heeft aangetoond 100% efficiënt te zijn tegen ransomware-aanvallen. Dit blijkt uit een recente beoordeling van AV-TEST, een onafhankelijke leverancier van diensten op het gebied van IT-security en antivirusonderzoek. Als resultaat van drie verschillende scenario's en 113 aanvalsvoorbeelden, verloor het product geen enkel gebruikersbestand en overtrof het 10 verschillende cybersecurityleveranciers. 

De afgelopen jaren is ransomware uitgegroeid tot een industrie met tal van malwarefamilies, toegewijde criminele bendes en aanvallen-as-a-service. Alleen al in het tweede kwartaal van 2021 verschenen er 3.905 nieuwe ransomware-aanpassingen in het wild, terwijl wereldwijd 97.451 gebruikers werden aangevallen, ongeveer 6.000 meer dan in het voorgaande kwartaal, zo blijkt uit het onderzoek van Kaspersky.

Wanneer een dergelijke aanval een systeem bereikt, verspreidt het zich snel van de ene machine naar de andere, terwijl het herstellen en terugzetten van bestanden dagen of zelfs weken kan duren. Om een dergelijk pijnlijk en kostbaar gevolg te voorkomen, moeten bedrijven een betrouwbare en beproefde cybersecurity-oplossing gebruiken die kwaadaardige activiteiten kan detecteren en de versleuteling kan terugdraaien.

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.