Kaspersky Endpoint Security Cloud geüpgraded met EDR voor kleine en middelgrote bedrijven

kaspersky-lab-400300

Kaspersky Endpoint Security Cloud bevat nu mogelijkheden voor endpoint detection en response (EDR) speciaal voor kleine en middelgrote organisaties. Het geeft IT-beheerders inzicht in de getroffen endpoints en de kill chain, zodat ze incident parameters en hoofdoorzaken kunnen analyseren om vervolgens proactieve maatregelen kunnen nemen om de algehele bedrijfsbescherming te verbeteren.

Betrouwbare bescherming tegen cyberrisico's is essentieel voor kleine en middelgrote bedrijven om hun werk, gegevens en financiën veilig te houden. Volgens het onderzoek van Kaspersky blijkt dat deze bedrijven mogelijk geen zicht hebben op de IT-omgeving wanneer ze met bedreigingen te maken hebben. 40% van de MKB-bedrijven gaf dit als een van de grootste uitdagingen aan. Details over een aanval, getroffen gebruikers en het toegangspunt kunnen bedrijven helpen hun beveiligingspraktijken te verbeteren, naast geautomatiseerde bescherming op alle bedrijf endpoints.

Dankzij endpoint detection en response mogelijkheden die nu beschikbaar zijn in Kaspersky Endpoint Security Cloud, kunnen IT-managers aanvalspaden zien, beschikken over details van getroffen machines (OS-versies en gebruikers); geïnfecteerde bestandsnamen en hashes plus aanmaak-, wijzigings- en opstartparameters. Alle informatie wordt weergegeven in de online beheerconsole van Kaspersky Endpoint Security Cloud.

Door te weten hoe een bedreiging een endpoint binnendringt, kunnen beheerders het beveiligingsbeleid aanpassen en waar nodig aanvullende beschermingsmaatregelen nemen. Analyse kan bijvoorbeeld aan het licht brengen dat malware via een phishing-e-mail vermomd als grafisch bestand op de laptop van een werknemer is terechtgekomen. De beheerder kan vervolgens de antiphishing-instellingen bijwerken, wijzigingen aanbrengen in beveiligingsprofielen voor gebruikers, die met gevoelige informatie werken, en vaststellen dat werknemers mogelijk aanvullende training op het gebied van cyberbeveiliging nodig hebben.

Screenshot van de beheerconsole met visualisatie van de kill chain.
“Deze update biedt specifieke educatieve waarde voor kleine en middelgrote bedrijven. Het helpt IT-managers hun cybersecurity-expertise te verbeteren en elementaire onderzoeksvaardigheden te verwerven. Ze kunnen via een eenvoudige en demonstratieve tool meer te weten komen over verschillende soorten bedreigingen, en zichzelf voorbereiden op het werken met complexere beveiligingsuitdagingen en -oplossingen ”, aldus Andrey Dankevich, Senior Product Marketing Manager, B2B Product Marketing bij Kaspersky   EDR-functionaliteit is beschikbaar in de Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus-laag, in testmodus in 2021. Klik hier meer informatie en om de proefversie met EDR te proberen.
Lees ook
Dynatrace rapport: observability moet gecombineerd worden met security

Dynatrace rapport: observability moet gecombineerd worden met security

Europese CISO’s vinden het steeds moeilijker om hun software veilig te houden, naarmate hun hybride en multicloud-omgevingen complexer worden en teams blijven vertrouwen op handmatige processen. Daardoor wordt de kans vergroot dat kwetsbaarheden in productieomgevingen binnensluipen. Dit is een van de belangrijkste bevindingen in een nieuw onderzoe1

Interactie EDR en NDR essentieel voor integrale IT-beveiliging

Interactie EDR en NDR essentieel voor integrale IT-beveiliging

Organisaties die zich tegen complexe cyberaanvallen willen beschermen hebben goed gefundeerde en gelaagde IT-beveiliging nodig. Dit vraagt om overzicht op, en informatie over het dataverkeer en alle endpoints. De combinatie van network detection & response (NDR) en endpoint detection & response (EDR) biedt organisaties door middel van geco1

LANCOM Systems: NIS2-richtlijn is hét bewijs dat EU cybersecurity als topprioriteit ziet

LANCOM Systems: NIS2-richtlijn is hét bewijs dat EU cybersecurity als topprioriteit ziet

Of het nu gaat om vervoer, energie, gezondheid of financiën - veel aspecten van ons dagelijks leven zijn steeds afhankelijker van digitale technologieën. Digitale infrastructuur en dataverkeer zijn tegenwoordig essentieel voor veel overheidsdiensten en houden de samenleving en economie draaiende.