Juniper Networks biedt inzicht in wie en wat er met het netwerk is verbonden

Juniper-Logo400275

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, introduceert vandaag de nieuwe functie Adaptive Threat Profiling voor Juniper Advanced Threat Prevention (ATP) Cloud, mogelijkheden voor integratie met Wootcloud HyperContext voor het profileren van apparaten en de VPN-applicatie Secure Connect. Deze oplossingen bieden organisaties diepgaand inzicht in hun netwerk en de mogelijkheid om beveiligingsregels en toegangsbeheermechanismen ook op apparaten en gebruikers op externe locaties toe te passen.

Uitgebreid overzicht op het netwerk en een consistente toepassing van beleidsregels op alle verbonden apparaten vormen de basis voor effectieve beveiliging en de sleutel tot risicoreductie. IT-professionals kunnen alleen datgene beveiligen wat ze kunnen zien. Hierdoor kost het hen enorm veel moeite om de beveiliging snel aan te passen aan nieuwe cyberaanvallen, zeker als die het gemunt hebben op gebruikers en IoT-apparaten op externe locaties. Dit probleem wordt verergerd door de massale overstap op thuiswerken als gevolg van de coronacrisis. Daarmee werd het aanvalsoppervlak in één klap fors uitgebreid.

Juniper lost deze problemen op door uitgebreider overzicht op het netwerk te bieden, door beveiligingsregels toe te passen op elk verbonden apparaat op elke locatie en door de netwerktoegang en -beveiliging direct aan te passen om gerichte aanvallen in de kiem te smoren. Dit sluit aan op de Connected Security-strategie van Juniper, die bijdraagt aan consistente gebruikerservaringen en de toepassing van beveiligingsregels op alle verbindingspunten binnen het netwerk.

Profileren van cyberbedreigingen

Adaptive Threat Profiling van ATP Cloud biedt organisaties de mogelijkheid om de onophoudelijke stroom van nieuwe cyberbedreigingen effectiever te blokkeren. Deze oplossing is in staat om automatisch closed-loop bescherming feeds met bedreigingsinformatie van SecIntel aan te maken op basis van wie en wat het netwerk aanvalt en op welke apparaten of gebruikers die aanval is gericht. Dit maakt geautomatiseerde closed-loop beveiliging van de complete netwerkinfrastructuur mogelijk.

Adaptive Threat Profiling maakt gebruik van Juniper Security Services voor het classificeren van dataverkeer op basis van het OS van elke endpoint. De oplossing richt feeds in die op maat toegesneden bedreigingsinformatie aanleveren ter ondersteuning van nadere inspecties of de toepassing van beveiligingsregels op verschillende punten binnen het netwerk. Organisaties kunnen daarmee in real time en op elke schaal op cyberaanvallen reageren.

  • Vrijwel onbeperkte aanpasbaarheid aan veranderende cyberbedreigingen en netwerkomstandigheden. Organisaties kunnen hun beveiligingsregels aanvullen met Adaptive Threat Profiling-feeds waaraan automatisch met bedreigingsinformatie wordt toegevoegd zodra cybercriminelen het netwerk proberen binnen te dringen. Dit maakt het mogelijk om aanvallen te blokkeren voordat het tot een beveiligingsincident komt.
  • Een hogere ROI op de beveiliging dankzij een flexibeler architectuur. De SRX Series-firewalls van Juniper Networks® fungeren als sensoren binnen het netwerk. identificeren ze verbonden apparaten. Ze leveren daar informatie over aan en passen automatisch en in real time beveiligingsregels toe waar dat het hardst nodig is.

Integratie van Wootcloud HyperContext

Om cyberrisico’s met succes terug te kunnen dringen hebben organisaties volledig inzicht nodig in alle apparaten binnen het netwerk en hun vatbaarheid voor misbruik. Dat geldt ook voor de legio IoT-apparaten die vaak onder de radar actief zijn. Wootcloud HyperContext biedt integratie met de SRX Series-firewalls, ATP Cloud en Juniper Mist Cloud om mogelijkheden te bieden voor het profileren van apparaten, de detectie van cyberbedreigingen en geautomatiseerde microsegmentatie en toegangsbeheer. Beveiligingsteams kunnen daarmee effectiever cyberaanvallen signaleren door rekening te houden met verkeersstromen en punten binnen het netwerk waar ze eerder geen zicht op hadden.

  • Identificatie en segmentatie van ongemachtigde IoT-apparatuur. Gebruikers kunnen automatisch IoT-apparaten binnen het netwerk detecteren en ze in geïsoleerde VLAN’s onderbrengen om verdere verspreiding van cyberbedreigingen te voorkomen.
  • Inperken van de toegang tot waardevolle IT-activa. Wootcloud Hypertext maakt het mogelijk om gebruik te maken van secundaire authenticatie en de toegang van apparaten systematisch in te perken zodra ze een groter risico voor het netwerk opleveren.

Juniper Secure Connect

Zelfs nog voordat werknemers en masse gingen thuiswerken waren organisaties al bezig om over te stappen op sterker gedistribueerde netwerken. Met het oog op het belang van veilige en betrouwbare verbindingen met het bedrijfsnetwerk biedt Juniper Secure Connect toegang op afstand met ondersteuning voor zowel IPSec als SSL-VPN. De oplossing kenmerkt zich door een simpel configuratieproces dat gebruikmaakt van ingebouwde automatisering en waarborgt optimale connectiviteit en netwerkprestaties.

  • Bescherming van vertrouwelijke data. Organisaties kunnen gebruikers op externe locaties verbonden en productief houden en tegelijkertijd de bedrijfscontinuïteit en informatiebeveiliging waarborgen.
  • Een netwerk dat zich aanpast aan de veranderende behoeften. De combinatie van Juniper Secure Connect, Juniper SD-WAN en het door Mist AI ondersteunde WAN Assurance stelt organisaties in staat om hun beveiliging snel en eenvoudig op te schalen en aan te passen aan wijzigingen van het aanvalsoppervlak en aan de netwerkrand.

Juniper Secure Connect helpt organisaties om snel te voorzien in dynamische, flexibele en aanpasbare connectiviteit met elk apparaat op elke locatie. De oplossing dringt de risico’s terug met uitgebreid overzicht op het netwerk en een netwerkbrede toepassing van beveiligingsregels, van clients tot de cloud.

Ondersteunende citaten

“Veel leveranciers wijzen op het belang van Zero Trust en het bieden van integrale veilige toegang met het oog op de dynamische aard van cyberbedreigingen, zeker gezien het grote aantal thuiswerkers dat toegang tot het bedrijfsnetwerk zoekt en de wildgroei aan IoT-apparatuur. Juniper lost deze visie echter ook daadwerkelijk in. We breiden de beveiliging uit door simpele netwerkcomponenten om te toveren in intelligente sensoren en punten voor het afdwingen van beveiligingsregels. Dit maakt het mogelijk om tijdens actieve cyberaanvallen de beveiliging gericht te optimaliseren. We bieden uitgebreid bedrijfsbreed inzicht in wie en wat er binnen het netwerk actief is en bieden klanten de mogelijkheid om de cyberrisico’s terug te dringen met minimale verstoring van eindgebruikers.”

  • Samantha Madrid, vice president Security Business & Strategy bij Juniper Networks

"De Connected Security-strategie van Juniper Networks heeft betrekking op klanten. Juniper heeft overtuigende, goed uitgevoerde beveiligingscomponenten die inspelen op de sterke punten van zijn infrastructuur. Klanten prezen specifiek de prestaties van Juniper met de mogelijkheid om bedreigingen te voorkomen. Grootzakelijke inkopers die op zoek zijn naar uitstekende prestaties en een solide integratie met bestaande Juniper-routers, kunnen Connected Security van de SRX van Juniper gebruiken.”

  • David Holmes, senior analyst, Forrester wrote in The Forrester Wave: Enterprise Firewalls, Q3 2020

 

Aanvullende informatie

- Juniper Advanced Threat Prevention (ATP) Cloud

Security Solutions

 

Lees ook
Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium, marktleider voor Converged Endpoint Management (XEM), kondigde op de jaarlijkse Converge conferentie de roadmap aan voor een Autonomous Endpoint Management (AEM) platform.

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet maakt bekend dat het zijn zakelijke focus heeft aangescherpt. Het gaat prioriteit toekennen aan snelgroeiende en gedifferentieerde markten. Vanaf vandaag worden de research & development (R&D)- en go-to-market (GTM)-strategie van Fortinet ingericht rond drie kernmarkten: Secure Networking, Universal SASE en Security Operations.