Ivanti kondigt strategische overnames van mobileiron en pulse secure aan

ivanti-logo400300

Ivanti, Inc. het bedrijf dat IT en Security Operations automatiseert voor het detecteren, beheren, beveiligen en onderhouden van cloud tot edge, en wordt ondersteund door geassocieerden van Clearlake Capital Group, LP (samen met zijn geassocieerden, "Clearlake") en TA Associates, kondigt aan dat het definitieve overeenkomsten heeft ondertekend om MobileIron Inc. ("MobileIron") over te nemen, een toonaangevende leverancier van mobile unified endpoint managment-oplossingen en Pulse Secure LLC ("Pulse Secure"), een toonaangevende leverancier van secure access- en mobile security-oplossingen.
 
Volgens de voorwaarden van de overeenkomst met MobileIron zal Ivanti alle uitstaande gewone aandelen van MobileIron verwerven voor een totale waarde van ongeveer 872 miljoen dollar. Aandeelhouders van MobileIron ontvangen 7,05 dollar in contanten per aandeel, wat neerkomt op een premie van 27 procent ten opzichte van de onaangetaste slotkoers op 24 september 2020. De raad van bestuur van MobileIron heeft de deal unaniem goedgekeurd en aanbevolen dat aandeelhouders met hun aandelen voor de transactie stemmen.
 
Pulse Secure wordt verkregen van geassocieerden van Siris Capital Group, LLC (samen "Siris"). De voorwaarden van de Pulse Secure-transactie zijn niet bekendgemaakt.
 
Door de overname van MobileIron en Pulse Secure, maakt Ivanti zijn visie waar om de self-healing autonomous edge te realiseren met adaptieve beveiliging en gecontextualiseerde en gepersonaliseerde ervaringen voor externe werknemers. De combinatie van Ivanti, MobileIron en Pulse Secure bevestigen het leiderschap van Ivanti op het gebied van unified endpoint management, zero trust-beveiliging en enterprise servicemanagement, die van cruciaal belang zijn in de huidige tijd waarin veel op afstand wordt gewerkt. Met de aangekondigde transacties van vandaag stelt Ivanti klanten in staat om alle mogelijke devices te detecteren, beheren, beveiligen en automatiseren met het Ivanti Neurons hyper-automation platform. Bovendien zullen klanten profiteren van de grotere schaal, bedrijfsmiddelen, servicemogelijkheden en financiële flexibiliteit die Ivanti kan bieden. Na afronding van de transacties zal het gecombineerde bedrijf onder leiding blijven staan van Ivanti-voorzitter en CEO Jim Schaper.
 
“Door MobileIron en Pulse Secure te combineren met Ivanti, creëren we een leider in de grote en groeiende markten voor unified endpoint management, security en enterprise servicemanagement. We hebben nu de meest uitgebreide set softwareoplossingen die inspelen op de groeiende marktvraag naar de toekomst van hoe we met werk omgaan, waarbij werken vanaf elke locatie op elk type apparaat de nieuwe norm is”, aldus Schaper. “Door onze branchekennis en ons complementaire productaanbod te integreren, is Ivanti goed gepositioneerd om ons uitgebreide klantenbestand de cruciale tools te bieden die nodig zijn om IT-uitdagingen in het nieuwe normaal aan te pakken. We verwelkomen de werknemers, klanten en het partnernetwerk van MobileIron en Pulse Secure in de Ivanti-familie en bedanken Clearlake en TA Associates voor hun krachtige steun bij het mogelijk maken van deze transformationele overeenkomsten.”
 
“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Ivanti en Pulse Secure in een combinatie die ons vermogen zal versnellen om organisaties te helpen snel en veilig de toekomst van werk te omarmen, waarin werknemers, IT-infrastructuur en klanten overal kunnen zijn, en mobiele apparaten toegang bieden tot alles”, voegt Simon Biddiscombe, CEO van MobileIron, toe. “Door onze oplossingen samen te brengen, kunnen organisaties eenvoudig gebruikers, devices, gegevens en toegang beveiligen in de Everywhere Enterprise. We zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst complete beveiliging zal bieden voor de volgende generatie personeel, meer mogelijkheden zal bieden voor ons team van medewerkers en ons klantenbestand beter van dienst zal zijn. Bovendien zijn we van mening dat deze combinatie de beste weg voorwaarts is voor onze aandeelhouders en voor MobileIron."
 
“Gedurende de ontwikkeling van Pulse Secure hebben we ons gevestigd als een toonaangevende leverancier van secure access-oplossingen voor ondernemingen en serviceproviders, met een groep betrokken medewerkers en een gerichte strategie, aangevuld met een sterke uitvoering en een geïntegreerd portfolio van producten die zijn ontworpen om de productiviteit van klanten te verbeteren, ze meer inzichten te geven en te zorgen dat ze beter kunnen voldoen aan hun compliancy ”, voegt Sudhakar Ramakrishna, CEO van Pulse Secure toe. "Siris is een toegewijde partner die zij aan zij met ons heeft gewerkt gedurende onze hele reis, en we zijn dankbaar voor de ondersteuning en toegevoegde waarde van het team voor ons bedrijf. Met betrekking tot de toekomst van werk deelt Ivanti onze overtuiging dat ‘werken op afstand het nieuwe normaal is’ en onze toewijding om secure access-oplossingen te bouwen die eenvoudige en uniforme gebruikerservaringen bieden. We zijn verheugd om samen met MobileIron lid te worden van de Ivanti-familie en kijken ernaar uit om de middelen die Clearlake en TA Associates bieden te gebruiken om onze positie als secure access-leider voor hybride IT-omgevingen in een wereld van zero-trust verder te versterken."
 
"We zijn verheugd over deze climax in onze investering in en samenwerking met Pulse Secure", voegt Hilton Romanski, Partner bij Siris, toe. “Sudhakar en de rest van het Pulse Secure-managementteam hebben uitstekend werk verricht door een toonaangevend beveiligingsbedrijf van wereldklasse op te bouwen op basis van de grondleggende technologie die Siris oorspronkelijk had verworven. Het compromisloze vermogen van Pulse Secure om te voldoen aan de behoeften van de klant als gevolg van digitaal zakendoen en de pandemie-gerelateerde vraag naar gedistribueerd werk, terwijl tegelijkertijd een langetermijngroeistrategie wordt uitgevoerd, is een duidelijk bewijs van de kwaliteit en expertise van het bedrijf en zijn managementteam. We kijken ernaar uit om te zien dat Ivanti de groei en uitbreiding van Pulse Secure blijft stimuleren met de steun van Clearlake en TA Associates."
 
In augustus kondigde Ivanti, een portefeuillebedrijf van Clearlake, een nieuwe strategische investering van TA Associates aan. De investering van TA Associates, samen met nieuw kapitaal van Clearlake, zal worden gebruikt om de groei van Ivanti te versnellen. Clearlake en TA werkten samen om de strategische acquisities te financieren. UBS Investment Bank adviseerde Clearlake en Ivanti bij de transactie, en Shea & Company, LLC adviseerde TA Associates bij de strategische investering in Ivanti.
 
"De transformationele combinatie van Ivanti, MobileIron en Pulse Secure brengt drie complementaire, marktleidende bedrijven samen om de positie van Ivanti als marktleider op het gebied van beveiligingssoftware te versterken", zeggen Behdad Eghbali, oprichter en managing partner, en Prashant Mehrotra, partner van Clearlake. “Het gecombineerde bedrijf zal de schaal, de breedte van de capaciteiten en de middelen hebben om zijn leidende positie uit te breiden en een compleet productportfolio aan te bieden dat voldoet aan de kritieke IT-behoeften van zijn klanten. We zijn verheugd om ons O.P.S.®-raamwerk te blijven gebruiken om Jim Schaper en de rest van het Ivanti-managementteam te ondersteunen bij het uitvoeren van hun strategie van agressieve organische en anorganische groei."
 
"Het samengaan van Ivanti, MobileIron en Pulse Secure creëert een uniek platform met significante mogelijkheden en een zeer ervaren managementteam, en verbetert de beschikbare middelen om te investeren in de volgende generatie producten", aldus Hythem El-Nazer en Harry Taylor, Managing Directors van TA Associates. "We waren verheugd om de investering van TA Associates in Ivanti in augustus aan te kondigen en kijken uit naar de voorzetting van onze samenwerking met Clearlake en Jim Schaper om ons gedeelde agressieve groeiplan voor het bedrijf ten uitvoer te brengen."
 
Morgan Stanley Senior Funding, Inc., BofA Securities, UBS Investment Bank en BMO Capital Markets verstrekken schuldfinanciering voor de acquisities. UBS Investment Bank, BofA Securities, Morgan Stanley & Co. LLC en BMO Capital Markets adviseerden Ivanti bij de acquisities van MobileIron en Pulse Secure. Sidley Austin LLP gaf juridisch advies voor de overnames en Kirkland & Ellis LLP gaf juridisch advies voor de financiering voor Ivanti. Barclays trad op als de exclusieve adviseur van MobileIron. Pulse Secure en Siris werden bij de verkoop geadviseerd door Goldman Sachs & Co. LLC. De afsluiting van de transacties is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuringen van regelgevende instanties en aandeelhouders van MobileIron.
Lees ook
Onderzoek Fortinet: Multicloud is de norm, 76% gebruikt meerdere cloud providers

Onderzoek Fortinet: Multicloud is de norm, 76% gebruikt meerdere cloud providers

Securityleverencier Fortinet heeft het 2021 Cloud Security Report gepubliceerd. Hierin wordt in kaart gebracht hoe ruim 500 cybersecurity-professionals (van CIO’s tot IT-managers en medewerkers van security-teams) omgaan met cyberbedreigingen die het op de cloud hebben gemunt, de manier waarop zij de cloud gebruiken en de best practices waaraan zij...

Traditionele antimalware blokkeert slechts een kwart van alle bedreigingen

Traditionele antimalware blokkeert slechts een kwart van alle bedreigingen

Bijna driekwart van alle bedreigingen in het eerste kwartaal van 2021 was zerodaymalware. Dat constateert WatchGuard Technologies in de nieuwste editie van het Internet Security Report. Dit type malware is extra gevaarlijk omdat het niet geblokkeerd wordt door traditionele antivirusoplossingen.

Goed change management is cruciaal bij elk IAM-project

Goed change management is cruciaal bij elk IAM-project

Bij een Identity & Access Management-project (IAM) is zelden tot nooit sprake van een greenfield-situatie. Elke organisatie werkt op de een of andere manier al met toegangsbeheer. Zodra er aanleiding is om te veranderen of te vernieuwen, betekent dit dat je als organisatie ingrijpt in een bestaande situatie. Change management dus