IT-groep Interstellar per direct grote speler op Nederlandse markt

Interstallar-600400

 

Zes succesvolle bedrijven uit de IT-sector bundelen vanaf begin februari de krachten onder de vlag van IT-groep Interstellar. Hierdoor ontstaat per direct een nieuwe grote IT-dienstverlener met landelijke dekking in Nederland. Interstellar is goed voor meer dan 400 medewerkers en een verwachte omzet van 100+ miljoen euro.

Interstellar bestaat uit een collectie van IT-dienstverleners  Solimas, Exite ICT en CSN Groep en specialisten op het gebied van cloud en security Fundaments, DataExpert en Pinewood. Alle bedrijven zijn autonome ondernemingen met een eigen kwaliteit, specialisatie en identiteit. Samen vormen zij één sterke collectie. De uitwisseling van kennis en expertise is multidisciplinair of juist gebonden aan één thema, zoals cloud en security.

“Het is onze ambitie om de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland te worden. Wij maken het verschil door deze uitdaging collectief aan te gaan en tegelijkertijd de unieke identiteit en het ondernemerschap van de aangesloten ondernemingen te behouden,” aldus Maarten van Montfoort, CEO van Interstellar en oprichter van één van de bedrijven binnen de collectie. “De digitale reis van klanten vraagt om constante kwaliteit, beveiliging, innovatie en adoptie. Vanuit Interstellar hebben wij alles in huis om klanten in iedere fase op het allerhoogste niveau te ondersteunen.”

Ontstaan uit portfolio solide IT-bedrijven

Interstellar is ontstaan uit het portfolio van investeringsmaatschappij Quadrum Capital. Quadrum Capital legde in 2017 met de investering in Fundaments de basis voor de huidige collectie in IT-investeringen. Hierna is twee jaar lang naar de lancering toegewerkt met de ambitie om de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland te worden. Arjan Hoop, Managing Partner bij Quadrum Capital: “Vanuit deze krachtenbundeling, en mede vanuit ons in 2020 opgerichte fonds Quadrum Capital Fund III, hebben de Interstellar-bedrijven de slagkracht om samen uit te groeien tot een partij van formaat in de Nederlandse IT-sector.”

De ondernemers participeren in Interstellar en blijven allen directeur binnen de eigen onderneming. Interstellar wordt geleid door een driekoppige groepsdirectie. Zij zijn ieder afkomstig uit de ondernemingen binnen de Interstellar collectie. Naast de CEO Maarten van Montfoort (oprichter van Solimas) bestaat dit team uit CTO David Schaap (oud-CTO van CSN Groep en later als IT-industry specialist bij Quadrum Capital een drijvende kracht achter de vorming van Interstellar) en CFO Remy Cuny (afkomstig van Exite ICT met een lang trackrecord in buy-and-build in het High Tech-domein).

Groeiambities

Interstellar heeft een ambitieuze buy-and-build strategie en verwacht in 2021 meer nieuwe IT-bedrijven aan de collectie toe te voegen. Van Montfoort: “Dit is een bijzondere start van een fantastische reis. Om onze voorsprong te houden, investeren wij de komende periode slagvaardig in nieuwe expertises, het aantrekken van nieuw talent en het vergroten van onze landelijke dekkingsgraad. Wij komen graag in contact met enthousiaste ondernemers die onze collectie versterken en samen met ons willen uitgroeien tot de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland.”

Lees ook
‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1