‘Israëlisch bedrijf helpt FBI iPhone te kraken’

Het bedrijf dat de FBI heeft aangeboden te helpen toegang te krijgen tot de iPhone van een terrorist is waarschijnlijk het Israëlische Cellebrite, dat forensische oplossingen ontwikkeld. De FBI meldde eerder deze week een methode te hebben gevonden waarmee mogelijk de iPhone zonder hulp van Apple gekraakt kan worden. Een geplande hoorzitting werd hierdoor geannuleerd.

Dit meldt de Israëlische krant Yedioth Ahronoth, aldus Reuters. De FBI maakte deze week bekend van een externe partij een methode aangeboden te hebben gekregen, waarmee mogelijk de beveiliging van een iPhone zonder hulp van Apple kan worden gekraakt. Indien deze methode inderdaad blijkt te werken is de rechtszaak tussen de FBI en Apple mogelijk overbodig geworden. In deze zaak probeert de FBI Apple te dwingen hulp te bieden bij het kraken van de beveiliging van een iPhone. De FBI wil onder andere een onbeperkt aantal keer een verkeerde toegangscode kunnen invoeren, zonder dat het apparaat hierdoor wordt gewist.

Cellebrite wil niet op het nieuws reageren.

Meer over
Lees ook
Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys introduceert een nieuwe integratie met Microsoft Azure Stack die zorgt voor single-pane-of-glass inzicht in de beveiligings- en compliance-situatie van Microsoft Azure-omgevingen en gebruiker-workloads. Azure-klanten zijn nu in staat om de kwetsbaarheid en compliance-situatie van de control pane-infrastructuur van Azure Stack te beoordelen1