Islamistische hackers vallen Franse websites aan

hacker3

Hackersgroep Anonymous kondigde onlangs aan met #OpCharlieHebdo de strijd aan te gaan met jihadistische websites. De groep meldde zijn eerste website offline gehaald en ook een flink aantal Twitter-accounts te hebben afgesloten. Een groep hackers die extremisten lijken te steun hebben echter teruggeslagen en een tweetal Franse websites gehackt.

Het gaat om twee websites van Franse gemeentes. Beide websites zijn gehackt en gedefaced, waarbij bezoekers een Islamistische boodschap waarin steun wordt uitgesproken aan Islamistisch extremisme getoond. Het gaat om de websites van Ézanville en Goussainville, die beide in het Val-d’Oise departement liggen in het noorden van Frankrijk.

De hackers die de website hebben gekraakt verwijzen in hun boodschap naar de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. “De Islamitische staat blijft insjallah (arabische term voor ‘bij Allahs wil’, bevrijd Palestina, dood aan Frankrijk, dood aan Charlie.” is te lezen op de website. De hack is opgeëist door een hackersgroep die zichzelf L'APoca-Dz.

Lees ook
Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.

security.txt verplicht voor overheid

security.txt verplicht voor overheid

Per 25 mei 2023 is security.txt toegevoegd aan de 'Pas toe of leg uit'-lijst van Forum Standaardisatie. Dit betekent dat Nederlandse gemeenten, provincies, rijk, waterschappen en alle uitvoeringsorganisaties verplicht zijn om deze open standaard toe te passen.