Ironhack lanceert Cybersecurity Bootcamp in Amsterdam

IronHack - logo

Ironhack, een opleider van IT-talent, heeft een cybersecurity training toegevoegd aan het aanbod van opleidingen op de Amsterdamse campus. Deze cybersecurity-opleiding is een van de eerste cybersecurity bootcamps in Nederland waarin studenten in slechts 12 intensieve weken worden omgeschoold tot cybersecurity-professional. De gepersonaliseerde methodologie is ook als een parttime studie te volgen, die 24 weken duurt. Ironhack biedt de cybersecurity-opleiding aan in samenwerking met Cybint, een internationale cybersecurity-opleider. De eerste fulltime bootcamp gaat 28 juni 2021 van start, de deeltijdvariant volgt op 6 september.  Ook voor deze opleiding gelden Ironhacks uitgebreide financieringsmogelijkheden, waaronder share income agreement.  

Cybersecurity-professional in drie modules

De Ironhack cybersecurity bootcamp bestaat uit drie modules, voorafgegaan door 20 uur aan online lesmateriaal die de student voorafgaand aan de studie moet afronden. Tijdens de eerste module komen de basisprincipes aan bod, zoals protocollen en architecturen, typen dreigingen en aanvallers, tactieken en beveiligingsprincipes. In de tweede module volgen o.a. het voorkomen, opsporen en aanpakken van de meest voorkomende dreigingen, digitale forensische onderzoeksmethoden, het uitvoeren van een vulnerability- en compliance scan, rapportage van incident response, monitoring en triage. In de laatste fase van de opleiding begint de student met het verdedigen tegen levensechte cyberaanvallen. Tegelijkertijd wordt de kennis uit eerdere modules vergroot en worden er stappen gezet op het gebied van analyseren, risk en security-management processen en advisering wat betreft disaster recovery en continuïteit. De opleiding wordt afgesloten met de gebruikelijke Ironhack ‘career week’, waarin afgestudeerden worden geholpen met het opbouwen van hun cv en in gesprek worden gebracht met potentiële werkgevers.  

Cybint

De cybersecurity bootcamp werd ontwikkeld door de wereldwijde cyberopleider Cybint. Cybint, opgericht door oud-militair Roy Zur, werkt met een team van cybersecurity-specialisten, van o.a. militaire instellingen en onderwijsdeskundigen om het kennisniveau en tekort aan cybersecurity-professionals te bestrijden via innovatieve onderwijs- en trainingsoplossingen. Roy Zur verwerkte zijn 15 jaar aan ervaring in het geven van trainingen binnen een vermaarde militaire eenheid tot een methodologie waarmee studenten ook zonder voorkennis specialisten op het gebied van cybersecurity kunnen worden.

Vooralsnog volledig online 

In 2021 zullen de opleidingen volledig online plaatsvinden. Voor volgend jaar is voorzien dat de voltijdopleiding weer deels (vier uur per dag, van maandag tot vrijdag) met de bootcampfacilitator op de Ironhack campus in Amsterdam kan plaatsvinden.  Manouk Meilof, Campus Lead van Ironhack Amsterdam: “De vraag naar cybersecurity-specialisten blijft hoog. Niet alleen is de druk op de IT-sector tijdens de pandemie toegenomen, ook hebben hackers het gemunt op de vele thuiswerkers en complexe systemen. In 2018 al werd het tekort aan cybersecurity-specialisten tegen 2022 geschat op 350.000 professionals in Europa. Ondanks toegenomen aandacht voor de tekorten studeren er nog steeds simpelweg te weinig cybersecurity-professionals af. Met de bootcamp van Cybint die we vanaf eind juni ook in Nederland kunnen aanbieden kunnen we hier hopelijk een steentje aan bijdragen.”

 

Lees ook
Samenwerking met Acronis helpt Matrix42 cyberbeveiliging uit te breiden

Samenwerking met Acronis helpt Matrix42 cyberbeveiliging uit te breiden

Matrix42 breidt zijn partnernetwerk verder uit. Sinds 1 februari 2021 heeftt de specialist in Workspace Management een technische samenwerking met cyberbeschermingsleverancier Acronis, die voornamelijk gespecialiseerd is op het gebied van cyberbeveiliging. De samenwerking is voordelig, met name voor de klanten van beide bedrijven.

Wireshark University TCP/IP Training - Certified Training: 21-25 Juni 2021

Wireshark University TCP/IP Training - Certified Training: 21-25 Juni 2021

Als Certified Wireshark University Training Partner organiseert SCOS Software de officiele TCP/IP Analysis and Troubleshooting Networks training op 21-25 Juni 2021 als Virtual Classroom. Wireshark is onbetwist de populairste netwerk analyse tool met meer dan 1 miljoen downloads per maand (www.wireshark.org).

Kaspersky werpt licht op het ransomware-ecosysteem

Kaspersky werpt licht op het ransomware-ecosysteem

Ransomware ligt op het puntje van ieders tong wanneer bedrijven cyberbedreigingen bespreken waarmee ze in 2021 waarschijnlijk te maken zullen krijgen. Aanvallers hebben hun merken opgebouwd en zijn brutaal in hun opmars als nooit tevoren. Het nieuws over organisaties die worden getroffen door ransomware staat consequent op de voorpagina's van kranten.