IoT Security Foundation gaat zich op smart buildings richten

De Internet of Things Security Foundation richt een speciale werkgroep op die zich richt op smart buildings. De werkgroep staat onder leiding van Alan Mihalic, Cyber Security Advisor bij Norman Disney & Young.

De stichting richt zich op het verbeteren van de digitale veiligheid van Internet of Things (IoT) apparatuur. Hierbij de lag de focus tot nu toe op consumententoepassingen. De nieuwe werkgroep voegt hier smart buildings aan toe, waarmee de Internet of Things Security Foundation zich in het enterprise domein begeeft.

Richtlijnen

De Smart Buildings Working Group, zoals de werkgroep officieel heet, richt zich op de ontwikkeling van een reeks richtlijnen om de spelers in de leveranciersketen te helpen de veiligheid van IoT in gebouwen te kunnen garanderen en behouden. Het gaat hierbij onder meer om beveiligingsapparatuur, airconditioning, verlichting en audiovisuele apparatuur.

Daarnaast stelt de groep zich als doel deze aanbevelingen wereldwijd en eenvoudig toepasbaar zijn, en waar mogelijk in bestaande processen kunnen worden geïntegreerd. Hiervoor wil de werkgroep samenwerken met ondermeer facilitair managers, technici, ontwerpers en ruimtelijke planners. Geïnteresseerde partijen kunnen contact opnemen met de Smart Buildings Working Group via smartbuildings@iotsecurityfoundation.org.

Lees ook
Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1