ION-IP stelt gratis Health Check voor bedrijfsnetwerk beschikbaar

malware

Het nieuws wordt gedomineerd door berichten over, en onderzoeken naar cyber-aanvallen. Maar hoe erg is het nu echt? Is uw bedrijf veilig of niet? ION-IP lanceert een nieuwe ‘Health Check’ die antwoord geeft op deze vragen door alle activiteit op het netwerk in kaart te brengen. Hiervoor wordt gratis een week lang een ‘Next Generation Firewall’ geïmplementeerd.

Malware, kwaadaardige software, is een plaag. Gemiddeld wordt het grootbedrijf jaarlijks met maar liefst 17.000 malware-meldingen geconfronteerd. Slechts 19% van deze meldingen hiervan blijkt ‘betrouwbaar’ te zijn en daadwerkelijk actie te vereisen. De rest is meestal vals alarm. Dat blijkt uit onderzoek van Ponemon. Niet alle malware wordt echter opgemerkt. Hoeveel malware daadwerkelijk de systemen van bedrijven weet binnen te dringen is onduidelijk. Respondenten geven tegenover Ponemon aan het gevoel te hebben dat hun security tools zo’n 60% van de malware-infecties missen.

Veel schade

Malware die de verdedigingslinies van een bedrijf weet te passeren kan veel schade veroorzaken. Het opschonen van geïnfecteerde apparaten neemt gemiddeld 229,9 uur per week in beslag. Ook valse malware-meldingen vormen een grote kostenpost. Bedrijven blijken jaarlijks gemiddeld 1,3 miljoen dollar uit te geven aan valse meldingen.

De aanpak van malware is volgens ION-IP dan ook drievoudig:

  • Verkleinen van de kans dat malware onopgemerkt binnendringt
  • Effectief elimineren van gesignaleerde, reële meldingen
  • Efficiënt afhandelen van ‘false positives’

Netwerkverkeer scannen

Die aanpak zou volgens ION-IP moeten beginnen met het nauwgezet scannen van het netwerkverkeer om te weten wat er precies op het netwerk gebeurt. Het bedrijf stelt hiervoor een kosteloze health check beschikbaar om de gezondheid van het netwerk in kaart te brengen. De Application Visibility and Enterprise Risk (AVR/ER) Assessment Service van ION-IP laat zien welke risico’s en gevaren het bedrijf tot dusverre heeft gemist.

De dienst biedt inzicht in de specifieke toepassingen die via het netwerk verlopen, zowel goed- als kwaadaardig. Daarnaast helpt de tool snel bedrijfs- en beveiligingsuitdagingen vast te stellen en biedt hiervoor een oplossing. Ook kan via de dienst advies worden ingewonnen over de veilige inzet van Internet-, Web Services- en Web 2.0-applicaties en het daarmee minimaliseren van risico's en bedreigingen. ION-IP geeft ook uitleg over betere prestaties van het netwerk door netwerk beter onder controle te hebben en gedragingen van applicaties te analyseren.

Aanvragen

De Application Visibility and Enterprise Risk (AVR/ER) Assessment Service kan worden aangevraagd door contact op te nemen met ION-IP.

Lees ook
Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel maakt bekend de naam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn antivirusproducten. Het bedrijf wil hiermee de banden met de McAfee-oprichter John McAfee zo veel mogelijk verbreken. De McAfee-oprichter is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Zo werd hij in 2012 gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize.1

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert de DataTraveler Locker+ G3 USB 3.0 Flash drive. De nieuwste generatie van de DataTraveler Locker+ G3 biedt dankzij USB 3.0 hogere datasnelheden dan zijn voorganger. De USB-sticks van Kingston zijn beveiligd met een wachtwoord en is voorzien van hardware die alle opgeslagen data automatisch versleuteld. Gebruikers kunnen hierdoor1

Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Microsoft lanceert een reeks best practices voor werknemers die hun privé-apparaten op de werkvloer willen gebruiken. Het bedrijf adviseert onder andere alleen legitieme apps en software te gebruiken die afkomstig is van betrouwbare bronnen. Het meenemen van privé-apparaten naar de werkvloer, wat ook wel Bring Your Own Device (BYOD) wordt genoemd1