Inzicht en overzicht van complete IT omgeving cruciaal voor CISO

NewChannel en Cyber Observer zijn een distributie samenwerking aangegaan waardoor de wereld van CISO’s en CxO’s er een heel stuk beter gaat uitzien en risico’s eerder kunnen worden herkend en voorkomen. Cyber Observer biedt een eenduidige dashboard omgeving waarin bedrijfskritieke informatie over IT-systemen van een groot aantal systemen centraal wordt verzameld en op een heldere en inzichtelijke wijze wordt weergegeven.

Cyber Observer

In plaats van een wirwar van verschillende management en rapportage systemen, geeft Cyber Observer binnen een aantal klikken alle informatie weer van alle aanwezige systemen, inclusief cybersecurity score, risico analyses, eventueel te ondernemen acties en volledige conformiteit aan internationaal geaccepteerde standaards, zoals ISO, NIST, PCI-DSS, SWIFT, GDPR en meer. Voor CISO’s en CxO’s biedt Cyber Observer hen de inzichten die zij voorheen niet beschikbaar hadden, maar die wel noodzakelijk zijn.

”De conditie van cyberbeveiliging wordt niet beter, ook al investeren we meer dan ooit in nieuwe technologieën en oplossingen. Meer dan 50% van de IT-experts geeft aan geen vertrouwen te hebben in de mogelijkheden van hun organisatie om datalekken te stoppen met behulp van haar huidige beveiligingsportfolio en slechts 41% van mening dat hun IT-beveiligingsteam effectief is in het identificeren en dichten van IT-beveiligingslekken. En tot wel 75% van alle IT-experts geeft aan dat hun IT-beveiligingsteam niet in staat is om binnen één dag op beveiligingsincidenten te reageren”, zegt Richard Booms, Regional Sales Director DACH en Benelux bij Cyber Observer. “80% van het probleem kan worden opgelost door de cyberhygiëne correct te krijgen, in plaats van de nieuwste geavanceerde technologie na te jagen.”

“Meten is weten, maar teveel meetgegevens en onduidelijk weergegeven helpt niet echt om een goed overzicht van een totale cybersecurity status te krijgen én te houden. In de gesprekken met onze resellers en dan name die partners met vaak grotere bedrijven en instellingen als hun klanten, ontdekten wij regelmatig soortgelijke uitdagingen. CISO, CxO en hoger IT-management moeten een realtime en inhoudelijk gedetailleerd inzicht en overzicht hebben en houden van de totale IT-infrastructuur, niet alleen op technisch gebied, maar ook organisatorisch en procedurematig”, zegt Raymond Kreefft van NewChannel. “Hoe weet men dat de ISO-processen worden gevolgd, hoe houd je inzicht in de AVG/GDPR-naleving, hoe verlopen de financiële SWIFT-procedures en meer. Eén dashboard klinkt dan heel makkelijk en zelfs noodzakelijk, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het lukt Cyber Observer om juist voor dat soort vaak complexe management uitdagingen een helder, compleet, near realtime en inzichtelijk dashboard voor te leggen aan het IT management, zodat de juiste beslissingen op het juiste moment kunnen worden genomen.”