Investeerders willen Mt. Gox kopen

mtgox

De reputatie van Mt. Gox heeft door de grootschalige diefstal van bitcoins een flinke deuk opgelopen. Desondanks overweegt een groep Amerikaanse investeerders de bitcoin-handelaar nieuw leven in te blazen.

Dit meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen die bekend zouden zijn met de situatie. De investeerders zouden een bod op de handelsrechten van Mt. Gox hebben gedaan voor het symbolische bedrag van 1 bitcoin. Het is niet bekend wat de investeerders precies voor plannen hebben met de failliet verklaarde bitcoin-handelaar.

Aangezien Mt. Gox failliet is verklaar moet de overname eerst worden goedgekeurd door de Japanse rechtbank. Het is dus onduidelijk of Mt. Gox inderdaad een doorstart gaat maken.

Lees ook
Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.