Invea-Tech wordt opgesplitst in Flowmon Networks en Netcope Technologies

Netwerkbedrijf Invea-Tech wordt per 1 oktober gesplitst in Flowmon Networks en Netcope Technologies. Flowmon Networks gaat zich richten op oplossingen voor netwerkmonitoring en –beveiliging, terwijl Netcope Technologies programmeerbare hardwareversnellers gaat ontwikkelen en leveren. Door deze beide productlijnen in onafhankelijke bedrijven onder te brengen moeten de betrokken medewerkers beter kunnen anticiperen op de snelgroeiende internationale vraag.

Invea-Tech is in 2007 gestart vanuit de Masaryk University en Brno University of Technology in Tsjechië. Het bedrijf levert een oplossing voor netwerkmonitoring en –beveiliging. Deze wordt in Nederland onder andere gebruikt door het Haga Ziekenhuis, RoutIT en SURFnet. Verder werkt het Flowmon-team nauw samen met de NaWas, om DDoS-aanvallen tegen te houden. Een aantal andere bekende internationale klanten zijn Orange, SEGA, Siemens, Raiffeisenbank en T-Mobile. De FGPA-adapters van Netscope Technologies die 100G Ethernet ondersteunen worden vooral gebruikt door Internet serviceproviders, telecomleveranciers en financiële dienstverleners.

“Door het splitsen van Invea-Tech zijn wij beter in staat om twee succesvolle productlijnen de focus te geven die ze nodig hebben”, zegt CEO Rostislav Vocilka. “Dan kunnen ze vanuit een eigen strategie en doelstellingen de internationale businesskansen benutten. Omdat de medewerkers en adresgegevens hetzelfde blijven, verandert er voor de bestaande klanten en partners vrijwel niets. Uiteraard worden de huidige contracten en het partnerprogramma ongewijzigd gecontinueerd”. Beide bedrijven werken onder andere samen met Cisco, Check Point, Xilinx en VMware.