Internet Explorer is al maanden zo lek als een mandje

Opnieuw is er een ernstige kwetsbaarheid opgedoken in Internet Explorer. Het gat blijkt al maanden te zijn ontdekt, maar is door Microsoft nog steeds niet gedekt.

Het beveiligingsbedrijf TippingPoint zou Microsoft in oktober 2013 op de hoogte hebben gesteld van de kwetsbaarheid. De bug geeft aanvallers de mogelijkheid op afstand de rechten van een ingelogde gebruiker over te nemen en willekeurige code uit te voeren.

Zero Day Initiative

Het lek is nu naar buiten gebracht door het Zero Day Initiative (ZDI), dat is bedoeld om bedrijven te stimuleren kwetsbaarheden te verhelpen. Dit initiatief geeft bedrijven 180 dagen de tijd kwetsbaarheden te verhelpen. Indien een lek na deze periode nog niet is opgelost gaat ZDI tot publicatie over. ZDI zou Microsoft begin deze maand hebben geïnformeerd over hun plannen om details over de kwetsbaarheid openbaar te maken.

Internet Explorer 8 is beschikbaar voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Microsoft brengt voor Windows XP echter geen updates meer uit. Het gat wordt op dit besturingssysteem dus niet meer gedicht. Voor de andere besturingssystemen kunnen we echter wel een update verwachten.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.