Intel gaat beveiligingsonderzoekers belonen voor melden kwetsbaarheden

Intel introduceert een responsible disclosure-programma. Via dit programma worden beveiligingsonderzoeker beloond voor het verantwoord rapporteren van beveiligingslekken in hardware, software en firmware van het bedrijf.

De Amerikaanse chipgigant kiest voor het HackerOne-platform, een Nederlands platform dat bedrijven en overheidsinstellingen helpt beloningsprogramma’s op te zetten voor beveiligingsonderzoeker. De beloningen die onderzoekers kunnen krijgen variëren van 500 dollar tot 30.000 dollar, afhankelijk van onder andere de ernst van de ontdekte kwetsbaarheid.

Het programma heeft geen betrekking op:

  • Intel Security (McAfee) producten
  • Third-party producten en open source projecten
  • Intel’s Web Infrastructure
  • Recent overgenomen partijen (in de eerste zes maanden nadat de overname is afgerond)

De beloningen die Intel beschikbaar stelt voor kwetsbaarheden (bron: HackerOne)

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.