Intel en Cognitec Systems werken aan inloggen via gezichtsherkenning

cognitec-technologie

Intel gaat een samenwerking aan met Cognitec Systems voor de ontwikkeling van technologie voor gezichtsherkenning. De technologie moet het mogelijk maken met behulp van gezichtsherkenning makkelijk en veilig in te loggen op PC’s, laptops, tablets en mobiele telefoons.

"Intel bevordert spannende vooruitgang in beveiliging en biometrie", vertelde Manish Tangri, hoofd nieuwe bedrijfsvoering en perceptuele IT van Intel Corporation. "Onze samenwerking met Cognitec is een essentieel ingredient voor het mogelijk maken van gebruiksvriendelijke, gezichtsgerichte authenticatiefuncties voor consumenten en ondernemingen."

“Cognitec is trots door Intel te zijn geselecteerd voor deze belangrijke toepassing van onze technologie”, zegt Alfredo Herrera, Managing Director van Cognitec. “Gezichtsherkenning stelt eigenaren van miljoenen computers, tablets en mobiele telefoons in staat hun apparaten te beschermen en hier eenvoudig toegang tot te krijgen zonder wachtwoorden te hoeven onthouden.”

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1