Inloggegevens van 150 miljoen MyFitnessPal gebruikers gestolen

pixabay-hacker-1944688_960_720

Gegevens van 150 miljoen gebruikers van MyFitnessPal, een website en app gericht op fitness en voeding, zijn buitgemaakt bij een cyberinbraak. Onder andere gebruikersnamen, e-mailadressen en gehashte wachtwoorden zijn uitgelekt.

Dit maakt Under Armour, het bedrijf achter MyFitnessPal, bekend. Het datalek is op 25 maart ontdekt en vond eind februari 2018 plaats. Under Armour meldt beveiligingsbedrijven te hebben ingeschakeld om het datalek te onderzoeken. Daarnaast werkt het bedrijf samen met opsporingsinstanties, die onderzoek doen naar de cyberinbraak en het datalek.

Wachtwoorden gehasht met bcrypt

Under Armour geeft aan dat gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden zijn uitgelekt. Alle wachtwoorden zijn gehasht, waarbij in de meeste gebruik is gemaakt van bcrypt. Betaalinformatie wordt door Under Armour niet in de getroffen database opgeslagen en los verwerkt, waardoor deze gegevens niet zijn uitgelekt. Het bedrijf benadrukt geen gegevens als rijbewijsnummers of burgerservicenummers te verzamelen.

Om misbruik van de gestolen gegevens te voorkomen moeten alle MyFitnessPal gebruikers hun wachtwoord wijzigen. Under Armour heeft een FAQ-pagina gepubliceerd om vragen over het datalek te beantwoorden.

Lees ook
Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.