ING Bank wil mobiele klanten betalingen via stem laten autoriseren

De ING Bank gaat zijn ING Bankieren-app voorzien van stemherkenning. Gebruikers kunnen op termijn betalingen gesproken invoeren en autoriseren. De feature wordt in twee stappen geïntroduceerd.

De nieuwe feature krijgt de naam 'Inge'. De feature wordt in twee stappen uitgerold. In de eerste stap krijgen gebruikers de mogelijkheid de app via hun stem aan te sturen. Hierdoor kunnen gebruikers bijvoorbeeld gesproken een rekeningnummer of het saldo invoeren. Deze feature moet medio september beschikbaar moet zijn in zowel de Android- als iOS-app.

Stemprofiel opstellen

De tweede fase maakt het voor gebruikers mogelijk betalingen te autoriseren met behulp van hun stem. De bank wil een stemprofiel opstellen van een klant, waarmee de stem wordt vergeleken op dat een gebruiker een betaling probeert te autoriseren. Dit proces zou dusdanig betrouwbaar zijn dat dit als vervanging voor wachtwoorden en TAN-codes kan gaan dienen. Hiervoor wordt spraakherkenningstechnologie van Nuance toegepast.

Het is natuurlijk mogelijk dat de technologie twijfelt of het stemprofiel en de stem van de gebruiker overeenkomen. In dit geval zal de gebruiker nogmaals een tekst moeten inspreken om zijn stem opnieuw te laten vergelijken. Het is nog niet bekend welke dialecten de technologie gaat ondersteunen. Wel is duidelijk dat ING in eerste instantie alleen Nederlands ondersteund. Er zouden nog geen plannen zijn ook het Vlaams te ondersteunen.

Later dit jaar beschikbaar

Het autoriseren van betalingen via stem wordt vermoedelijke later dit jaar beschikbaar gesteld. De technologie zou al intern getest zijn. ING wil de technologie daarnaast onder zo'n duizend klanten gaan testen voordat de technologie aan het grote publiek beschikbaar wordt gesteld. Het gebruik van stemautorisatie is overigens niet verplicht. Klanten kunnen de feature via de app zelf in- of juist uitschakelen.

"De smartphone wordt in de komende jaren nog belangrijker voor consumenten. Daar spelen wij op in met onze innovaties, in nauwe samenwerking met onze klanten. Met Inge maken we het voor onze klanten op een nieuwe manier makkelijk om mobiel te bankieren. Zo kun je bijvoorbeeld met je stem in de app het IBAN-nummer voorlezen in plaats van intypen, wat het doen van je bankzaken makkelijk maakt. Daarnaast wordt mobiel bankieren zo nog persoonlijker. Klanten kunnen met Inge praten en daarmee hun app bedienen. Dit voegt een menselijk gevoel toe aan deze functionele innovatie voor mobiel bankieren", aldus Max Mouwen, directeur Internet en Mobiel ING Nederland.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1