Infoblox start onderhandelingen om zich te laten overnemen

Het Amerikaanse Infoblox, een bedrijf dat zich richt op netwerkbeveiliging, start onderhandelingen om zichzelf te laten overnemen. Het bedrijf wordt al langer onder druk gezet door de activistische investeerder Starboard Value. Private equity-firma’s hebben al aangegeven interesse te hebben in het bedrijf.

Dit meldt Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen van Infoblox. Onder andere private equity-firma Thoma Bravo zou een bod willen uitbrengen op Infoflox. Deze firma toonde eerder dit jaar ook al interesse in het Amerikaanse bedrijf. Starboard Value, dat eerder Yahoo onder druk heeft gezet belangrijke internet assets te verkopen aan Verizon Communications, zou betrokken zijn bij gesprekken over een eventuele overname van Infoblox.

Infoblox helpt bedrijven hun IT-netwerken te automatiseren en beschermen tegen cyberaanvallen. In het derde fiscale kwartaal van 2016 draaide het bedrijf een omzet van 82 miljoen dollar, wat groei van 5% is ten opzichte van een jaar eerder.

Lees ook
Vector Capital verkrijgt meerderheidsbelang in WatchGuard Technologies

Vector Capital verkrijgt meerderheidsbelang in WatchGuard Technologies

Investeringsmaatschappij Vector Capital, gespecialiseerd in de technologiesector, heeft een meerderheidsbelang verworven in securitybedrijf WatchGuard Technologies. Vector Capital neemt de belangen over van andere co-investeerders.

DigiCert neemt DNS Made Easy over voor managed DNS-services

DigiCert neemt DNS Made Easy over voor managed DNS-services

DigiCert, gespecialiseerd in digitaal vertrouwen, heeft DNS Made Easy overgenomen. Dat is een wereldwijde aanbieder van beheerde DNS-services (Domain Name System) en gelieerde merken, waaronder Constellix. De overnamevoorwaarden zijn niet bekendgemaakt. DigiCert wordt ondersteund door de Clearlake Capital Group L.P. (samen met zijn affiliates, ‘Cl1

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Securitybedrijf Lookout heeft SaferPass overgenomen, leverancier van een oplossing voor wachtwoordbeheer, voor zowel consumenten als bedrijven. Met de toevoeging van wachtwoordbeheer aan zijn securityoplossingen versterkt Lookout zijn missie uit om klantgegevens van zowel personen als bedrijven proactief te beschermen.