Infoblox start onderhandelingen om zich te laten overnemen

Het Amerikaanse Infoblox, een bedrijf dat zich richt op netwerkbeveiliging, start onderhandelingen om zichzelf te laten overnemen. Het bedrijf wordt al langer onder druk gezet door de activistische investeerder Starboard Value. Private equity-firma’s hebben al aangegeven interesse te hebben in het bedrijf.

Dit meldt Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen van Infoblox. Onder andere private equity-firma Thoma Bravo zou een bod willen uitbrengen op Infoflox. Deze firma toonde eerder dit jaar ook al interesse in het Amerikaanse bedrijf. Starboard Value, dat eerder Yahoo onder druk heeft gezet belangrijke internet assets te verkopen aan Verizon Communications, zou betrokken zijn bij gesprekken over een eventuele overname van Infoblox.

Infoblox helpt bedrijven hun IT-netwerken te automatiseren en beschermen tegen cyberaanvallen. In het derde fiscale kwartaal van 2016 draaide het bedrijf een omzet van 82 miljoen dollar, wat groei van 5% is ten opzichte van een jaar eerder.

Lees ook
Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint, een toonaangevend bedrijf op het gebied van cybersecurity en compliance, heeft een definitieve overeenkomst ondertekend voor de overname van Illusive, een leider en pionier op het gebied van Identity Threat Detection and Response (ITDR). De overname zal naar verwachting in januari 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikel1

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys maakt vandaag de overname bekend van Blue Hexagon. Met de AI/machine learning (AI/ML)-oplossing van Blue Hexagon kan Qualys de petabytes aan data binnen zijn Cloud Platform omzetten in betekenisvolle inzichten voor CIO’s en CISO’s.