Infoblox start onderhandelingen om zich te laten overnemen

Het Amerikaanse Infoblox, een bedrijf dat zich richt op netwerkbeveiliging, start onderhandelingen om zichzelf te laten overnemen. Het bedrijf wordt al langer onder druk gezet door de activistische investeerder Starboard Value. Private equity-firma’s hebben al aangegeven interesse te hebben in het bedrijf.

Dit meldt Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen van Infoblox. Onder andere private equity-firma Thoma Bravo zou een bod willen uitbrengen op Infoflox. Deze firma toonde eerder dit jaar ook al interesse in het Amerikaanse bedrijf. Starboard Value, dat eerder Yahoo onder druk heeft gezet belangrijke internet assets te verkopen aan Verizon Communications, zou betrokken zijn bij gesprekken over een eventuele overname van Infoblox.

Infoblox helpt bedrijven hun IT-netwerken te automatiseren en beschermen tegen cyberaanvallen. In het derde fiscale kwartaal van 2016 draaide het bedrijf een omzet van 82 miljoen dollar, wat groei van 5% is ten opzichte van een jaar eerder.

Lees ook
Radboud monitort netwerk ongelimiteerd en vendor-onafhankelijk met WhatsUp Gold

Radboud monitort netwerk ongelimiteerd en vendor-onafhankelijk met WhatsUp Gold

Duizenden studenten die op één locatie wifi gebruiken, bedreigingen vanuit buitenaf, switches die onder stress staan... Het zijn slechts enkele verschillende uitdagingen uit de dagelijkse praktijk bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Monitoring is belangrijker dan ooit

Wireshark University EMEA @ CyberSec Brussel

Wireshark University EMEA @ CyberSec Brussel

Als de EMEA Certified Training Partner van de Wireshark University USA, zal SCOS deelnemen aan de CyberSec beurs op 19 en 20 april in Brussel, stand: 07.A033.

Driessen Groep kiest voor Fortinet en krijgt een veilig, eenvoudig te beheren netwerk

Driessen Groep kiest voor Fortinet en krijgt een veilig, eenvoudig te beheren netwerk

Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat HR-dienstverlener Driessen Groep heeft gekozen voor de netwerk- en beveiligingsoplossingen Fortinet. Deze ondersteunen de organisatie bij het voldoen aan de AVG, zorgen voor veilige toegang tot de cloud en voor een eenv1