Infoblox start onderhandelingen om zich te laten overnemen

Het Amerikaanse Infoblox, een bedrijf dat zich richt op netwerkbeveiliging, start onderhandelingen om zichzelf te laten overnemen. Het bedrijf wordt al langer onder druk gezet door de activistische investeerder Starboard Value. Private equity-firma’s hebben al aangegeven interesse te hebben in het bedrijf.

Dit meldt Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen van Infoblox. Onder andere private equity-firma Thoma Bravo zou een bod willen uitbrengen op Infoflox. Deze firma toonde eerder dit jaar ook al interesse in het Amerikaanse bedrijf. Starboard Value, dat eerder Yahoo onder druk heeft gezet belangrijke internet assets te verkopen aan Verizon Communications, zou betrokken zijn bij gesprekken over een eventuele overname van Infoblox.

Infoblox helpt bedrijven hun IT-netwerken te automatiseren en beschermen tegen cyberaanvallen. In het derde fiscale kwartaal van 2016 draaide het bedrijf een omzet van 82 miljoen dollar, wat groei van 5% is ten opzichte van een jaar eerder.

Lees ook
SCOS Training trainingen in Amsterdam/Hoofddorp

SCOS Training trainingen in Amsterdam/Hoofddorp

Als Wireshark University Certified Training Partner, sponsor van de Wireshark Foundation en de SharkFest Europe, organiseert SCOS Training de onderstaande trainingen in Amsterdam/Hoofddorp.

Allegro Netwerk Multimeter gaat draadloos

Allegro Netwerk Multimeter gaat draadloos

Netwerkanalyse en troubleshooting specialist Allegro Packets heeft een software update uitgebracht die de mogelijkheden van de Allegro Network Multimeter uitbreidt. Met de 4.0 firmware update kunnen gebruikers bekabeld netwerkverkeer meten en draadloze WiFi-netwerken analyseren door gebruik te maken van een aparte USB WiFi capture adapter voor de1

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.