IGEL benoemt Klaus Oestermann tot voorzitter van de Raad van Bestuur

Klaus Oestermann Igel

IGEL, leverancier van het managed endpoint operating system voor veilige toegang tot elke digitale werkplek, heeft aangekondigd dat Klaus Oestermann is toegetreden tot de Raad van Bestuur als voorzitter. Oestermann, een ervaren wereldwijde SaaS-bedrijfsleider, bestuurslid, investeerder en adviseur, zal het IGEL-management leiden in de volgende groeifase van het bedrijf.

"Oestermann heeft een ongeëvenaarde expertise in het schalen van enterprise softwarebedrijven, het stimuleren van innovatie en het verbeteren van de operationele kracht en efficiëntie ", zegt Jed Ayres, CEO van IGEL. "Met zijn leiding is IGEL perfect gepositioneerd om in te spelen op de dynamische kansen die ons COSMOS-platform biedt, dat veilige, beheerde toegang biedt tot elke werkplek in de huidige hybride multi-cloud wereld. Zijn leiderschap zal essentieel zijn in de verdere ontwikkeling van ons platform en het uitbreiden van ons wereldwijde bereik en onze OEM-hardwarerelaties, met als doel om dé toonaangevende leverancier te worden die de ‘Anywhere Digital Workspace’ mogelijk maakt."

Als voorzitter van de Raad van Bestuur zal Oestermann IGEL helpen zijn leidende positie in de End User Computing (EUC) markt te verstevigen. Hij zal zich richten op het versterken van IGEL's operationele kracht en veerkracht, werken aan de efficiëntie van IGEL's programma’s door deze verder te integreren met toonaangevende technologie- en hardwarepartners, en aansprekende programma's opzetten om managed service providers (MSP) en de enterprise customer engagement te laten groeien. 

"Het modulaire platform van IGEL maakt de hybride multi-cloud digitale werkplek toekomstbestendig met oplossingen van Citrix, VMware, Microsoft, AWS, Google, Workspot, enzovoort. IGEL is daarmee een drijvende kracht achter een belangrijke verandering in eindgebruiker computing," aldus Klaus Oestermann. "Ik voel mij vereerd om toe te treden tot IGEL’s Raad van Bestuur, die de evolutie leidt in cloud-delivered workspaces voor het nieuwe hybride tijdperk. Er ligt een enorme kans voor IGEL om het klantenbestand wereldwijd aanzienlijk uit te breiden."

Oestermann is een expert in bedrijfssoftware, SaaS en EUC met een diepgaande netwerk- en cyberbeveiligingsachtergrond. Hij was onder andere de visionaire leider achter de Citrix Networking & Security divisie (Netscaler), die hij liet groeien van 40 miljoen dollar tot een bedrijf van 800 miljoen dollar. Naast zijn functie als voorzitter van IGEL’s Raad van Bestuur, zit hij in het bestuur van BedRock Systems en Zigna. In de afgelopen tien jaar is hij tevens zeer actief geweest in de Silicon Valley startup gemeenschap als investeerder, adviseur en bestuurslid in bedrijven zoals The Fabric Venture Funds, True Lark, Rancher Labs (overgenomen door SUSE), Mesh7 (overgenomen door VMware), IoTium (overgenomen door View), Spanugo (overgenomen door IBM), CloudVolumes (overgenomen door VMware), Venafi (Thoma Bravo) en Cotendo (overgenomen door Akamai). Hij heeft ook samen met zijn dochter OestermannWines.com opgericht.

Oestermann volgt Bill Veghte op als Executive Chair met ingang van 1 mei 2023. Veghte blijft deel uitmaken van het IGEL-bestuur naast de bestaande bestuursleden Tarkan Maner, Jon Meeks, Stefan Dandl, Heiko Gloge en Nicolas Helms.

Over

Meer over
Lees ook
TEHTRIS breidt Raad van Bestuur uit

TEHTRIS breidt Raad van Bestuur uit

TEHTRIS, de Franse aanbieder van het TEHTRIS XDR Platform en technologieleider in de strijd tegen cyberspionage en cybersabotage, heeft drie nieuwe onafhankelijke leden toegevoegd aan de Raad van Bestuur. Deze benoemingen hebben als doel het bestuur en de strategie van het bedrijf te versterken. Daarnaast zijn ze in lijn met de groeiplannen die TEHTRIS...

Thomas Fetten nieuwe CEO en Marc Breitfeld nieuwe CFO Matrix42

Thomas Fetten nieuwe CEO en Marc Breitfeld nieuwe CFO Matrix42

Matrix42, een toonaangevende leverancier van Enterprise Service Management (ESM) SaaS-oplossingen, heeft de benoeming van Thomas Fetten als nieuwe CEO en Marc Breitfeld als nieuwe CFO bekendgemaakt. Fetten was tot voor kort CEO van Deutsche Telekom Security GmbH. Breitfeld komt over van Atos Gruppe, waar hij werkzaam was als CFO en Managing Director.

Tanium benoemt Dan Streetman tot CEO

Tanium benoemt Dan Streetman tot CEO

Tanium, een toonaangevend bedrijf voor IT-operations en securitymanagement, benoemt Dan Streetman tot Chief Executive Officer. Orion Hindawi, die medeoprichter en huidige CEO van Tanium is, zal de rol van executive chairman op zich nemen. David Hindawi, medeoprichter van Tanium, wordt voorzitter met emeritaat.