i-PRO voegt AI toe aan zijn PTZ-camera's en vernieuwt de productlijn

PTZ_2

i-PRO, wereldwijd toonaangevend op het gebied van professionele beveiligingsoplossingen voor bewaking, kondigde vandaag de toevoeging van AI aan zijn PTZ-camera's (pan, tilt, zoom) aan en een vernieuwing van de hele PTZ-lijn, waarbij in totaal 35 nieuwe camera's worden toegevoegd.
 
In het kader van zijn missie om de beveiligingsindustrie te AI-ificeren, heeft i-PRO zijn eerste PTZ camera's met AI-functionaliteit aan de S-Serie toegevoegd. De camera's bevatten een krachtige ingebouwde AI-processor die geavanceerd automatisch volgen mogelijk maakt en zo de taken van de operators veel gemakkelijker maakt. De camera's, die zijn uitgerust met de hoogste niveaus van cyberbeveiliging, kunnen aan de edge van het netwerk twee verschillende Deep Learning AI-toepassingen draaien, waardoor de belasting en de kosten van de serverinfrastructuur worden verminderd. Dankzij de open-platform AI-strategie van i-PRO kan de Software Developer Kit (SDK) ook worden gebruikt voor het integreren van gespecialiseerde toepassingen van derden.
 
i-PRO heeft voor het eerst ook PTZ-camera's toegevoegd aan zijn U-serie, de kostenefficiënte reeks voor de meest prijsgevoelige installaties. Deze toevoeging is een nieuw bewijs van het streven van i-PRO om naar de vraag van de markt te luisteren en snel en flexibel op de behoeften in te spelen.
 
De PTZ-camera's in de S-serie: slimmer, sneller en cyberveilig
De nieuwe PTZ-camera's in de S-serie zijn ontworpen om het leven van gebruikers gemakkelijker te maken doordat ze slimmer, soepeler en eenvoudiger te bedienen zijn. Ze hebben een verbeterde beeldkwaliteit, met name bij weinig licht, en beschikken over de nieuwste beeldsensoren en lenzen voor nauwkeurigere beelden en om valse alarmen te voorkomen. De krachtige on-board Ambarella AI-processor ondersteunt geavanceerde autotracking, die operators kan helpen door mensen, voertuigen en fietsen en de unieke kenmerken van objecten automatisch te detecteren, erop in te zoomen en ze te volgen. Wat beveiligingsmedewerkers ook zullen opmerken, zijn snellere PTZ-reactietijden bij voorgeprogrammeerde bediening en verbeteringen in de autofocus bij handmatige bediening, zodat de operator verzekerd is van constant scherpe beelden.
 
De PTZ-camera's in de S-serie zijn verkrijgbaar in 2MP- en 5MP-resoluties, bieden 21x-40x zoom in binnen- en buitensituaties en zijn er in een groot aantal uitvoeringen, zoals dome-modellen met rookglas, zoutbestendige en zwarte modellen. Met IP66/IP67-bescherming tegen stof en water en IK10-stootvastheid zijn de buiten-PTZ's van de S-serie geschikt voor veeleisende buitenomgevingen en kunnen ze effectief werken bij alle temperaturen.
 
De PTZ-camera's in de U-serie: kostenefficiënt maar toch cyberveilig
De nieuwe PTZ-camera in de U-serie is het kleine broertje van de S-serie, ontworpen voor projecten waarvoor geen AI-functionaliteit vereist is, maar wel kwaliteit, betrouwbaarheid en cyberveiligheid, oftewel de kenmerkende i-PRO-voordelen. Met een camera uit de U-serie krijgen klanten een kostenefficiënte, gemakkelijk te installeren en cyberveilige PTZ met toonaangevende beeldkwaliteit, zelfs in situaties met weinig licht. De camera’s zijn beschikbaar in 2MP-resoluties met 3.1x-21x-zoom in binnen- en buitensituaties. De nieuwe PTZ-buitenmodellen in de U-serie voldoen aan IP66 en IK10-schokbestendigheidsnormen.
 
Voordelen van beide series: kwaliteit, ontwerp en cyberveiligheid
De PTZ-camera's in beide series hebben een nieuw modern ontwerp in een kleinere vormfactor die ongeveer even groot is als veel dome-camera's. Dit handige formaat en de uitstekende prestaties bij weinig licht zorgen dat de camera’s in vrijwel elke positie kunnen worden geïnstalleerd en toch beelden van hoge kwaliteit en nauwkeurige objectdetectie blijven bieden en daarmee het aantal valse alarmen verminderen. Beide cameralijnen zorgen met het hoogste niveau van cyberbeveiliging ook voor rust, met FIPS 140-2 level 3-certificering.
 
"i-PRO heeft vandaag weer een belangrijke stap gezet op weg naar partner van de volgende generatie voor de beveiligingsindustrie", zegt Gerard Figols, president van i-PRO EMEA. "We maken het leven van beveiligingsmedewerkers gemakkelijker met de eerste PTZ op de markt met een AI open platform, aan de edge, met de hoogste niveaus van cyberveiligheid. Tegelijkertijd innoveren we onze kostenefficiënte U-serie zodat dezelfde krachtige hardware beschikbaar is voor de markt, omdat de sector in het algemeen problemen ondervindt door de beschikbaarheid van producten en prijsverhogingen.”
 
Meer over
Lees ook
Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen om...

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overlappen.

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit waarom...